Kuva

Imatran luontopolut hyvässä kunnossa – palvelutaso paranee

Tiedote
28.5.2016 10:21
Imatralla on kahdeksan kaupungin ylläpitämää luontopolkua; Tainion, Kylpylän, Lammassaaren, Kruununpuiston ja Ivonniemen luontopolut, Vuoksen ja Mellonlahden luontolenkit sekä Vuoksenniskan metsäpolku. Lisäksi Tornator Oy ylläpitää Risuniemen luontopolkua ja Imatran halki kulkee E10 retkeilyreitti.

Jokakeväinen polkujen siivousurakka alkaa olla loppusuoralla. Kaupungin maisemanhoitoryhmä on siistinyt polut ja kunnostanut rastimerkit.

Tämän vuoden uutuutena kuhunkin rastiin on lisätty älypuhelimella luettava QR-koodi, josta aukeaa luontopolun esittely. Biologien Hannu ja Leena Aarnion laatimissa esitteissä on polun kartta, kuvia ja runsaasti tietoa polun luonnosta ja alueen erikoisuuksista. Myös luontopolkujen tietosisältöä on päivitetty.

Hannu ja Leena Aarniolle luontopolkujen tekeminen on ollut sydämen asia.

– Päivitys ja digiaika on positiivista. Myös talviaikaan voi muistella entisiä ja suunnitella tulevia luontopolkuretkiä vaikkapa kotisohvalta käsin.

Tietoa Imatran luontopoluista halutaan levittää aiempaa paremmin.

– Kaikkien tiedossa nämä hienot polut eivät vielä ole. Saattaa olla monelle yllätys, kuinka monipuolista luontoa Imatralla on aivan keskellä kaupunkia, toteaa kaupungin metsätalousinsinööri Matti Luostarinen.

Imatralainen Sami Käkränen koluaa luontopolut läpi kesän aikana ja kuvaa jokaisesta polusta lyhyen videon. Samin videot ilmestyvät Imatran kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Käkränen haastaa kaikki imatralaiset ja kaupungissa vierailevat kokemaan Imatran luonnon lähietäisyydeltä. 

Luontopolut vaativat paitsi säännöllistä ylläpitoa, myös kehittämistä.

– Tulevaisuudessa on päätettävä muun muassa Ivonniemen luontopolun ja Kruununpuiston luonnonsuojelualueen polun päivittämisestä ja maastoon merkintätavasta. On suunniteltu jopa polkujen yhdistämistä esim. Imatrankosken luonto- ja kulttuuripoluksi, joka kattaisi Kruununpuiston, Ivonniemen, Patopuiston kaupunkipuroineen ja Vuoksineen yms. ML/ AS, pohtii Luostarinen