Kuva

Mansikkalan koulu ja Imatran yhteislukio toisiin tiloihin huonon sisäilman takia

Tiedote
11.3.2016 12:03
Imatran kaupunki on päättänyt siirtää koulunkäynnin Mansikkalan koululta toisiin tiloihin mahdollisimman nopeasti sisäilmaongelmien vuoksi. Sekä yläkoulun että lukion koulutyö jatkuu väistötiloissa viimeistään syyslukukauden 2016 alusta. Imatran YH-Rakennuttaja kartoittaa väistötiloja parhaillaan.

Mansikkalan yläkoulun ja lukion henkilöstölle ja oppilaille on tehty sisäilmakysely helmikuun 2016 aikana. Kyselyn loppuraportti ei ole vielä valmistunut, kyselystä on saatu alustavia tuloksia. Sisäilmatutkija Tuula Putuksen toimittamien alustavien tietojen perusteella sisäilman haittoja koetaan kiinteistössä yleisesti. Sisäilmaan yhdistettävää oireilua, infektiosairauksia ja poissaoloja on kyselyyn vastanneiden joukossa tavanomaista enemmän.

Sisäilmatyöryhmä on käsitellyt alustavia tuloksia kokouksessaan 3.3.2016 ja tehnyt yksimielisen päätöksen koulun sulkemisesta. Koulunkäynti kiinteistössä päättyy niin pikaisesti, kuin se on mahdollista muualla järjestää. Viimeistään syyslukukauden 2016 alussa sekä yläkoulun että lukion koulutyö tapahtuu väistötiloissa. Väistötilakartoitus on käynnistetty välittömästi Imatran YH Rakennuttajien toimesta. Väistötilasuunnitelmaa ja aikataulua tarkastellaan seuraavassa sisäilmatyöryhmän kokouksessa 17.3.2016.

Osa Mansikkalan kiinteistön luokkatiloista suljetaan sitä mukaa, kun toimintoja pystytään sijoittamaan kiinteistön muihin luokkatiloihin. Ilmanpuhdistajia toimitetaan Mansikkalaan tiistaina 8.3.2016. Kevään aikana on erityisen tärkeää ulkoilla välitunneilla. Samoin luokkatilojen ja käytävien tuulettamisesta tulee huolehtia.

Sisäilmatutkija Tuula Putus tulee kertomaan sisäilmakyselyn loppuraportista henkilöstölle ja huoltajille 31.3.2016. Huoltajien infotilaisuus järjestetään Mansikkalan koulun liikuntasalissa klo. 18 alkaen.

Maanantaina 7.3.2016 klo 14.15 yläkoulun ja lukion henkilöstölle on järjestetty tiedotustilaisuus, jossa on käyty läpi raportin tuloksia yleisellä tasolla sekä tällä hetkellä tiedossa olevat jatkotoimenpiteet. Tiedotustilaisuuden jälkeen on toimitettu huoltajille tiedote wilman kautta sekä mediatiedote. Seuraava wilma-tiedote ja mediatiedote toimitetaan viimeistään 18.3.2016.

Lisätietoja jatkotoimenpiteistä voi tarvittaessa tiedustella Imatran kaupungin hyvinvointikoordinaattori Arja Kujalalta, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 2227 ja Imatran YH-Rakennuttajan tekniseltä isännöitsijältä Jyri Honkasalolta jyri.honkasaloatimatran-yh.fi (jyri[dot]honkasalo[at]imatran-yh[dot]fi), p. 05 235 2857.  Oppilaiden hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä ympäristöinsinööri Jorma Korttiseen, jorma.korttinenatimatra.fi (jorma[dot]korttinen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4331. Hänelle kuuluvat päiväkoti- ja kouluhuoneistojen valvonta.