Kuva
Kaksi miestä istuu pöydän päällä kirjastossa.

Tule keskustelemaan osallistavasta budjetoinnista

22.3.2023 12:04
Imatran kaupunginkirjasto järjestää keskustelutilaisuuden otsikolla "Osbu – budjetti yhdessä".

Osallistava budjetointi (osbu) on toimintatapa, jossa kunnan asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Kaupunkilaiset voisivat päättää itse, mihin tarkoitukseen tietty osa Imatran kaupungin rahoista käytetään.

Keskustelutilaisuuden järjestämisessä on kirjaston lisäksi mukana osallisuuskoordinaattori Heikki Laine.

– Tarkoitus on keskustella siitä, mistä osallistavassa budjetoinnissa on kyse ja miten sitä voisi Imatralla soveltaa. Keskustelun antia hyödynnetään osallistavan budjetoinnin kehittämisessä Imatran kaupungilla. Samalla keskustellaan siitä, millaisia vaikutusmahdollisuuksia meillä kaikilla on oman kaupunkimme toimintaan, Laine kertoo.

Tilaisuuteen osallistuu kaupunkilaisia, kaupungin edustajia sekä luottamushenkilöitä. 

– Tavoitteena on erilaisten näkökulmien esiintuominen, ei yksimielisyys tai konkreettiset ratkaisut. Osallistumiseen ei vaadita muuta kuin avoin ja utelias mieli, kertoo kirjaston demokratiahanketta luotsaava kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti.

Keskustelu pidetään torstaina 20.4.2023 kello 16.30–18.30 Imatran pääkirjaston Olohuoneessa. Keskustelu käydään ilman yleisöä, ja paikkoja on rajoitetusti. Mikäli haluat osallistua keskusteluun, ota yhteyttä Ari Sareslahteen.

Lisätiedot:

Minun kuntani -hankkeesta:
kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti, p. 020 617 6603, ari.sareslahtiatimatra.fi

Osallistavasta budjetoinnista:
osallisuuskoordinaattori Heikki Laine, p. 020 617 2321, heikki.laineatimatra.fi

Osbu – budjetti yhdessä -keskustelutilaisuus on osa Minun kuntani -demokratiahanketta. Hanketta hallinnoi Lahden kaupunginkirjasto, ja se on saanut hankeavustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta.