Kuva
Valmentajat Adam Solya ja Marina Shirshova Imatran jäähallissa.

Taitoluistelun huippuammattilaiset Adam Solya ja Marina Shirshova valmentavat luisteluleirillä Imatran jäähallissa

21.7.2023 09:25
Shirshova on järjestänyt taitoluisteluleirejä Imatralla jo aiempina vuosina. Solya on mukana ensimmäistä kertaa.

Taitoluisteluvalmentaja Marina Shirshova ja belgialainen koreografi Adam Solya toimivat Imatran jäähallissa järjestettävien luisteluleirien valmentajina.

— Kesän luisteluleireillä luodaan pohja taitoluistelijoiden harjoittelulle, Shirshova toteaa.

Taitoluisteluleireillä on ollut yhteensä noin 230 luistelijaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta sekä Baltian ja Keski-Euroopan maista.

— Leiriläisillä on hyvä fiilis harjoitellessa. On hienoa seurata, kun Marinan valmennuksessa nuoret kehittyvät nopeasti haastavissakin hypyissä, Solya iloitsee.

Taitoluisteluleirejä on järjestetty Imatran jäähallissa neljän viikon ajan. Ensimmäinen leiriviikko järjestettiin kesäkuussa ja tällä viikolla vietetään viimeistä leiriviikkoa.

Yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin

Shirshova on järjestänyt leirejä jo useamman kerran, mutta tänä vuonna koreografi Adam Solya on mukana ensimmäistä kertaa.

— Tutustuimme Suomessa Peurungan taitoluisteluleirillä muutama vuosi sitten. Viime vuonna Belgian leirillä päätimme, että Adam tulee koreografiksi Imatralla järjestettävälle leirille, Shirshova kertoo.

Adam Solya on belgialainen koreografi, joka tekee koreografioita kansainvälisesti menestyneille taitoluistelijoille. Solyalla on taitoluistelutausta, ja hän on koulutukseltaan ammattitanssija. Hän on tunnettu ainutlaatuisista koreografioistaan, joita on nähty EM- ja MM-kisoissa sekä olympialaisissa. Solya on taitoluisteluleirien aikana vieraillut ensimmäistä kertaa Imatralla. Solya pitää Suomesta, ja hän on nauttinut Imatran harjoitteluolosuhteista.

— Tämä on upea paikka! Ihana luonto ja majoitus ovat aivan lähellä. Jäähallissa on hyvät puitteet harjoitteluun. Olen tuntenut oloni todella tervetulleeksi, Solya sanoo.

Solya ja Shirshova ovat suunnitelleet pitävänsä kansainvälisiä taitoluisteluleirejä tulevaisuudessakin Imatralla.

— Taitoluistelu on kasvava laji ja näen sen erittäin potentiaalisena lajina urheilumatkailun näkökulmasta. Näin ollen minusta on hienoa, että saamme tänne myös kansainvälisen tason valmentajia ja koreografeja, jotka viihtyvät hyvissä puitteissamme, kertoo Imatra Base Campin sisällöntuottaja ja koordinaattori Iitaliina Purhonen.

Lisätietoja:

sisällöntuottaja/koordinaattori Iitaliina Purhonen, IBC, iitaliina.purhonenatimatra.fi (iitaliina[dot]purhonen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1002

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.