
Studentplatserna kommer att tillsättas i anmälningsordning och enligt musikinstitutets aktuella resurser. Vi intervjuar alla sökande. Alla sökande kommer att informeras om sin studentplats i slutet av juni. De som står på väntelistan kommer att kontaktas om fler studentplatser blir lediga, till exempel i augusti. Väntelistan gäller för hela läsåret.
Mer information: anna-mari.sopanenimatra.fi (anna-mari[dot]sopanen[at]imatra[dot]fi) 020 617 6624
Ansökningar till tidig musikutbildningsgrupper och den öppna linjen pågår: https://imatra.eepos.fi/#/splash
För småbarnsutbildningsgrupper blandad För gemensam gruppundervisning på Virta-opiti nya studenter kan söka under hela läsåret. Elevplatser tilldelas i anmälningsordning så länge det finns plats i grupperna.
För en öppen linje du kan även ansöka under hela läsåret via det elektroniska ansökningsformuläret.
Ansökan till musikskolan sker i huvudsak via det elektroniska ansökningsformuläret, men du kan även kontakta kansliet för ansökningsärenden (tel. 020 617 6622, musikhögskolaimatra.fi (musikhögskola[at]imatra[dot]fi)) eller till biträdande rektor (tel. 020 617 6624, anna-mari.sopanen
imatra.fi (anna-mari[dot]sopanen[at]imatra[dot]fi).
Du kan förhöra dig om gratis studentplatser för grundstudier på Musikinstitutet under hela året. Kontakta i så fall biträdande rektor på musikhögskolan.
GRUNDSTUDIER
Studenter som slutför grundstudier går på privatlektioner varje vecka på sitt eget instrument. Utöver det innehåller veckoprogrammet gemensamma musikgörande övningar och lektioner i musikdesignämnen. Du behöver dock inte börja med allt redan i början av dina studier. Att spela, gå vidare i det och njuta av det är nummer ett i ordningen av betydelse! Vår musiklärare fungerar som personlig handledare i musikvetenskap. Läraren styr eleven till lämpliga grupper för gemensamt musikskapande och muha.
Grundstudierna och fördjupningsstudierna som följer ger dig kompetens att påbörja till exempel yrkesstudier inom musik. Syftet är dock inte på något sätt att göra alla våra elever till professionella musiker, utan att ge dem en långvarig, välbefinnandefrämjande och glädjefylld musikalisk relation.
Barn och ungdomar som har hemvist i Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi eller Parikkala kan ansöka om grundstudier.
De som söker till musikskolan intervjuas för kartläggning av musikönskemål och instrumentets lämplighet. Om den sökande har blivit uttagen till musikklassen får han automatiskt en elevplats även på musikhögskolan. Dessa sökande intervjuas också för att identifiera ett lämpligt instrument.
Musikhögskolans instrumentalternativ (ändringar är möjliga):
Träblåsinstrument: flöjt, klarinett, saxofon
Blåsinstrument: kornett, trumpet, fransk horn, althorn, barytonhorn, tenorhorn, trombon, tuba
Stråkinstrument: violin, viola, cello, kontrabas
Övriga: dragspel, kantele, gitarr, klassisk sång, slagverk, piano, pop/jazz sång, elbas, elgitarr
Notera! 12-åringar kan ansöka om att studera pop/jazzsång. och äldre.
I sökfasen behöver du inte nödvändigtvis veta vilket instrument som skulle vara det absoluta nummer ett. De musikaliska önskemålen kartläggs i en intervju, för vilken en personlig tid reserveras vid ifyllning av ansökningsformuläret.
TIDIG MUSIKUTBILDNING
Det finns något för alla i musikskolans förskolegrupper! Det finns gott om lämpliga grupper från spädbarn till 8-åringar. De allra minsta barnen går på lektioner med en förälder, eller så kan familjen träffas till en familjesammankomst. Läs mer om våra grupper på länken nedan:
ÖPPEN LINJE
Alla som är intresserade av att ringa är välkomna till den öppna linjen! Elevplatser beviljas de som önskar, enligt lärarnas scheman. Läs mer om öppna linjestudier på länken nedan: