Kuva
Repokiven hakkuualue 21.-29.3.2024
Repokiven alueella tehdään metsän harvennusta 21.-29.3.2024.

Rauha-Repokivi-alueen ladut suljetaan 21.3.2024 alkaen

Tiedote
20.3.2024 09:09
Lappeenrannan kaupunki tekee metsän harvennusta Repokiven alueella 21.– 29.3.2024. Töiden ollessa käynnissä ladulla liikkuminen on kielletty.

Repokiven alueella alkaa metsän harvennus torstaina 21.3.2024, tiedottaa Lappeenrannan kaupunki. Metsän harvennuksen tavoitteena on parantaa jäävän puuston elinvoimaisuutta, tukea latureitin ylläpitoa sekä lisätä alueen viihtyisyyttä. Harvennuksessa osa puustosta kaadetaan ja näin annetaan jäävälle puustolle tilaa kasvaa ja kehittyä.

Alueella käsittelyn ulkopuolella jäävät suppa-alueet, ja lisäksi alueelle jätetään käsittelemättömiä laikkuja. Näillä toimilla pyritään turvaamaan alueen monimuotoisuusarvot sekä parantamaan riistan elinolosuhteita. Tavoitteena on kerätä kaadettujen puiden risut alueelta pois.

Työ on pyritty ajoittamaan niin, että työtä ei tehtäisi lintujen pesinnän aikaan ja että se vaikuttaisi mahdollisimman vähän ladun käyttöön. Ladulla liikkuminen on kielletty, kun harvennustyöt ovat käynnissä.

– Rauha-Repokiven hiihtoladun ylläpito lopetetaan kevään 2024 osalta, kun harvennustyöt alkavat, kertoo liikuntapaikkamestari Jani Niittynen Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelut Oy:stä.

– Muiden latujen osalta päivitämme ajantasaiset tiedot Ladulle.fi-palveluun. Latutilanne on hyvä tarkastaa etenkin näin keväällä kyseiseltä sivustolta.

Lappeenrannan kaupunki muistuttaa, että puunkaadon aikana tulee välttää liikkumista työmaa-alueella. Turvaetäisyys hakkuukoneeseen on 90 metriä. Hakkuun jälkeen puutavara ja risut varastoidaan tienvarteen. Varastojen päällä kiipeily on kiellettyä romahtamisvaaran vuoksi.

Repokiven hakkuualue 21.-29.3.2024
Repokiven harvennettava alue on merkattu karttaan haalealla vihreällä.

Lisätietoja:

liikuntapaikkamestari Jani Niittynen, Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Oy, jani.niittynenatimatrankipa.fi (jani[dot]niittynen[at]imatrankipa[dot]fi)

 

Lisätietoja harvennuksesta:

metsäpäällikkö Janne-Perttu Rantonen, Lappeenrannan kaupunki, janne-perttu.rantonenatlappeenranta.fi (janne-perttu[dot]rantonen[at]lappeenranta[dot]fi), p. 040 662 0651

metsäasiantuntija Reetta Valkonen, Lappeenrannan kaupunki, reetta.valkonenatlappeenranta.fi (reetta[dot]valkonen[at]lappeenranta[dot]fi), p. 040 619 0908

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.