Kuva
penkkariauto
Penkkarit pyritään toteuttamaan helmikuussa.

Penkkarit järjestetään helmikuussa, vanhojen tanssit huhtikuussa

17.1.2022 17:47
Koronan vuoksi abit juhlivat poikkeusjärjestelyin, vanhojen päivä siirretään.

Imatran yhteislukion penkinpainajaiset järjestetään näillä näkymin suunnitellusti eli torstaina 10.helmikuuta.

Penkkareiden osalta järjestelyt on tehty ottaen huomioon koronatilanne. Esimerkiksi abishow striimataan tänä vuonna ja ajelu rekoilla tapahtuu pienemmissä ryhmissä siten, että yhden auton lavalla on vain 20 abiturienttia.

Koulukeskusvierailut toteutetaan pelkästään ulkona siten, että paikalla on porrastetusti vain pienempi joukko koululaisia abiturienttien karkkijakelua seuraamassa.

─ Toivomme, että tätä päätöstä ei tarvitse enää muuttaa. Abiturienttien ikäluokka on jo joutunut jättämään koronan takia väliin vanhojen tanssit. Mitä myöhempään ajankohtaan penkkarit jouduttaisiin siirtämään, sen vaikeampi joidenkin olisi niihin osallistua ja motivaatio tapahtumaan osallistumiseen myös vähenee. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen osa lukee jo pääsykokeisiin ja osa aloittaa kesätyöt heti keväällä, rehtori Mika Strömberg sanoo.

Vanhat tanssivat huhtikuussa

Vanhojen päivä siirtyy sen sijaan penkkareiden yhteydestä huhtikuulle.

Tilaisuuden luonne on toisenlainen, koska kontaktien välttäminen on vaikeampaa. 

─ Vanhojen tanssien harjoitukset jatkuvat normaalisti vielä kahden viikon ajan. Suurin syy tanssien siirtämiseen on se, että haluaisimme ottaa tilaisuuteen myös yleisöä. Nykyisten rajoitusten puitteissa se ei helmikuussa onnistuisi ja tanssit välittyisi vain striimauksen välityksellä, Strömberg sanoo.

Lisäksi lukion toisluokkalaisista kovin monella ei ole vielä ollut mahdollisuutta kolmanteen rokotukseen toisin kuin jo 18 vuotta täyttäneillä abiturienteilla.

Vanhojen tanssit tullaan näillä näkymin viettämään 22.4.

 

Lisätietoja:

Yhteislukion rehtori Mika Strömberg, mika.strombergatimatra.fi, 020 617 5709

 

Muokattu 21.2.2022 klo 9.59, Lisätty tieto vanhojen päivän tarkka päivämäärä.