Olet täällä

Kasvatus ja koulutus

Opetusta Imatralla

Services

kasvatus-ja-koulutus.jpg

Imatran kaupunki järjestää varhaiskasvatusta, esiopetusta, perusopetusta, lukiokoulutusta, taiteen perusopetusta sekä vapaan sivistystyön palveluja.

Imatran kaupungissa on 1.8.2017 alkaen kolme koulukeskusta, jolla kullakin toimii yksi ylä- tai yhtenäiskoulu ja useita alakouluja sekä päiväkoteja. 1.3.2017 alkaen kaupungissa on yksi oppilaaksiottoalue. Uuden opetussuunnitelman mukaan Imatralla toteutetaan joustavia, eri asuinalueille soveltuvia ratkaisuja yhtenäisessä perusopetuksessa.

Perusopetuksen 1. luokalle ilmoittautuminen

Koulutulokkaiden huoltajille on lähetetty Wilma-tunnukset. Joulukuussa huoltajat saavat tarkemmat ohjeet lapsen kouluun ilmoittamisesta.

Kouluun ilmoittaudutaan ohjeiden mukaisesti ensisijaisesti Wilma-ohjelman kautta. Mikäli huoltaja ei käytä Wilmaa, ilmoittautuminen hoidetaan paperilomakkeella. Tarvittaessa lisätietoja saa Kasvatus- ja opetuspalveluista numerosta 020 617 5347.

Perusopetuksen iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen

Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään koulujen tiloissa. Kasvatus- ja opetuspalvelut ylläpitää iltapäivätoiminnan ryhmiä omana toimintana sekä avustaa lapsi- ja nuorisotyötä tekevän yhteisön ylläpitämää iltapäivätoimintaa.

Lukiokoulutusta annetaan Imatran yhteislukiossa, Imatran ja Lappeenrannan yhteisessä IB-lukiossa sekä Itä-Suomen suomalais-venäläisessä lukiossa. Kaikki lukiot sijaitsevat samassa kiinteistössä Mansikkalassa.

Musiikissa taiteen perusopetusta annetaan Imatran musiikkiopistossa.

Kuvataiteessa ja käsityössä opetusta järjestetään Imatran työväenopistossa.

Psykososiaalinen oppilashuolto, kouluterveydenhuolto ja opiskelijaterveydenhuolto ovat 1.1.2016 lähtien Eksoten järjestämää

Tästä pääset psykososiaalisen oppilashuollon ja kouluterveydenhuollon tietoihin Eksoten sivuilla

Tästä pääset opiskelijaterveydenhuollon tietoihin Eksoten sivuilla