Olet täällä

Elinkeinot

Imatran seudulle oli kauan tyypillistä teollisuuden keskeinen ja hallitseva rooli elinkeinorakenteessa

Services

elinkeinot

Imatran seutu käsittää Imatran kaupungin sekä Rautjärven ja Ruokolahden kunnat. Alhaiset asuinkustannukset, monipuoliset palvelut sekä puhdas luonto ovat alueen valttikortteja. Alue tarjoaa hyvän ympäristön asumiseen ja yrittämiseen.

Imatran seudulle oli kauan tyypillistä teollisuuden keskeinen ja hallitseva rooli elinkeinorakenteessa. Teollisuus on edelleen seudulle tärkeä toimiala, mutta sen rinnalle ovat nousseet erilaiset palvelut, joiden kysyntää esimerkiksi lisääntynyt matkailu on kasvattanut. On oletettavaa, että elinkeinorakenne tulee edelleen monipuolistumaan, sillä potentiaalia muun muassa uusien palvelujen ja matkailun kehittämiselle on seudulla runsaasti. Tällä hetkellä suurimmat työllistäjät Imatralla ovat Stora Enso Oyj, Imatran kaupunki ja Ovako Imatra Oy Ab.

Imatran seudun yrityksille ovat niin kotimaan, idän kuin Euroopankin markkinat helposti saavutettavissa. Seudun ehdoton vahvuus onkin sijainti Venäjän rajan tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien päässä maan eteläosista.

Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (Kehy) vastaa Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien yritys-, matkailu- ja maaseutupalveluiden järjestämisestä, elinkeinopoliittisten projektien toteuttamisesta ja rahoituksesta sekä yhtiöjärjestyksen mukaisten muiden palveluiden järjestämisestä yhtiön toimialueella. Lisäksi Kehy tarjoaa osakaskuntiensa alueella riskirahoituspalveluita.