Olet täällä

Vesijohto- ja jätevesiviemäriverkostot

Verkostojen rakentamis- ja saneeraustyöt tehdään kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä

Services

verkosto.jpg

Imatran Veden verkostopuolen tehtävänä on verkoston kunnossapito sekä tonttijohtojen saneeraus ja rakentaminen.

Imatralaisista 99 % eli noin 27.700 asukasta on kaupungin järjestämän vesihuollon piirissä. Liittyneitä kiinteistöjä, joissa kaikissa on vesimittari on noin 7500 kpl. Vedenkulutuksen ominaiskulutus on noin 156 l/as/d ja ominaisjätevesimäärä 162 l/as/d.

Imatran Veden nykyisen vesi- ja viemäriverkoston rakentaminen on aloitettu vuonna 1949. Vanhimmat käytössä olevat vesijohdot ja viemärit ovat jo yli 50 vuotta vanhoja. Verkostojen saneeraus on aloitettu noin 30 vuotta sitten. Tällä hetkellä käytössä olevista vesijohdoista 64 % ja jätevesiviemäreistä 60 % on vanhempia kuin 30 vuotta. Vesijohtoja on 324 km, jätevesiviemäreitä 286 km ja sadevesiviemäreitä 81 km.

Kuka maksaa kiinteistöjen tonttijohtojen kunnossapito- ja saneeraustyöt?

Kiinteistön omistajan ja Imatran Veden välinen kunnossapidon ja kustannusten vastuuraja tonttijohtotöissä on aina tontin raja. Imatran Vesi asentaa kuitenkin tonttivesijohdon ja vesimittarin, mutta tontin puolella nämä työt laskutetaan kiinteistön omistajalta. Tontin puolella tehtävät tonttiviemärityöt ja esim. viemäritukoksen aukaisu kuuluvat kiinteistölle.