Olet täällä

Teatteri Imatra

Teatteri Imatra – Se on siun!

Palvelut

Teatteri Imatra logo

TEATTERI IMATRA - SE ON SIUN!

Vuoksenlaaksossa on tehty teatteria yli sata vuotta. Teatteritoiminta on alkanut jo vuonna 1903 ja teatteri on kulkenut mielenkiintoisten vaiheiden kautta nykypäivään ja nykyiseen muotoonsa. Vuodesta 1984 alkaen teatteri toimi kaupunginteatterina aina vuoteen 1998. Tuolloin teatterin hallintopohja muuttui yhdistyspohjaiseksi ja teatteri toimi Vuoksenlaakson teatteriyhdistyksen alaisuudessa. Vuoden 2007 alusta teatteri palasi jälleen kaupunginteatteriksi.
 
Teatteri Imatrassa työskentelee kuusi vakinaista näyttelijää, ääni- ja valosuunnittelija, puvustaja, kaksi lavastemiestä ja toimistohenkilökuntaa. Vierailevia taiteilijoita työskentelee lähes joka produktiossa. Kesällä 2012 Teatteri Imatran johtajaksi valittiin Timo Rissanen.
Teatteri Imatra on viime vuosina vahvistanut paikkaansa Suomen teatterikartalla, ja kerännyt pienen kaupungin mittapuussa hienoja katsojamääriä. Vuonna 2011 tehtiin kaikkien aikojen katsojaennätys, kun teatterissa vieraili yli 36 400 katsojaa.

UUSI IHMEELLINEN TEATTERITALO

Imatran uuden teatteritalon avajaisia viettiin helmikuussa 2017. Uusi teatteritalo kätkee sisäänsä 200-paikkaisen katsomon oheistiloineen. Varsinaisen teatteritalon lisäksi Teatteri Imatran tuotantoja esitetään myös Kruununpuiston kesäteatterissa ja Pikku Hiisi -näyttämöllä.

Tutustu Teatteri Imatran ohjelmistoon ja toimintaan teatterin verkkosivuilla.