Olet täällä

Rintamamiestalon korjaus- ja rakennusohje

Ohjeita rintamamiestalojen korjaamiseen ja laajentamiseen sekä uusien talousrakennusten rakentamiseen

Palvelut

rintamamiestalo

Imatralla on omaleimaisia ja yhtenäisiä 1940- ja 1950- luvuilla rakennettuja rintamamiestaloalueita, joissa tyypillinen asuinrakennus on 1½ kerroksinen lautaverhoiltu tai rapattu omakotitalo. Taloja on ajan kuluessa muutettu ja korjattu rakennuksiin sopimattomilla laajennuksilla ja verhoiluilla. Muutoksia on haluttu tehdä omien mieltymysten ja vallitsevien muotivirtausten mukaisesti. Julkisivumuutokset ovat todettu aikaa kestämättömäksi ja uuden omistajan kannalta usein hankalaksi.

Julkisivumuutosten kestoikä on useita kymmeniä vuosia, omistajat vaihtuvat ja muotivirtaukset muuttuvat. Rintamamiestalojen julkisivujen alkuperäisen ilmeen säilyttäminen on aikaa kestävä perusta rakennuksille.

Imatran teknisen toimen kaavoitus yhteistyössä rakennusvalvonnan kanssa on laatinut rintamamiestaloille rakentamistapaohjeet täydentämään asemakaavamääräyksiä. Ympäristö- ja rakennusvalvontalautakunta on hyväksynyt ohjeen 11.11.2008. Ohjeet soveltuvat käytettäväksi kaikkiin 1940–1950 luvuilla rakennettuihin omakotitaloihin.

Rintamamiestalojen korjaus- ja rakentamistapaohjeet Imatralla