Olet täällä

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

Imatran kaupunki järjestää iltapäivätoimintaa 1. ja 2. luokkien oppilaille kaikilla alakouluilla

Palvelut

perhepäivähoito_kuva_flickr_kidsworkchicago.jpg

Toiminta alkaa heti koulutyön päättymisen jälkeen ja päättyy viimeistään klo 17. Valittava päivittäinen toiminta-aika on noin 4 tuntia päivässä 1 – 10 pv tai 11 - 20 pv kuukaudessa.

Erityisen tuen piirissä olevien 3.–9. luokan oppilaiden iltapäivätoimintaa järjestetään Vuoksenniskan koululla koulupäivän päättymisen jälkeen klo 16:een saakka.

Valinnassa käytetään yhdenvertaisia hakukriteereitä, joissa ensimmäisen vuosiluokan oppilaat ovat etusijalla. Harjaantumisopetuksen iltapäivätoimintaan otetaan enintään 20 oppilasta.

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on avoin, rohkaiseva ja kiireetön ilmapiiri. Toiminta on monipuolista ohjattua toimintaa. Lapilla on mahdollisuus läksyjen tekemiseen, ulkoiluun ja lepoon.

Imatralla kasvatus- ja opetuspalvelut  ylläpitää iltapäivätoiminnan ryhmiä  omana toimintana sekä avustaa lapsi- ja nuorisotyötä tekevän yhteisön ylläpitämää iltapäivätoimintaa. Lapset ovat vakuutettuja toiminnan aikana. Päivittäin lapsille tarjotaan välipala.

Iltapäivätoiminnan maksu määräytyy valitun toiminta-ajan mukaan ollen 1 – 10 pv kuukaudessa 50 € ja 11 – 20 pv/kk 100 €. Toimintamaksu on kuukausimaksu. Iltapäivätoimintaan voidaan hakemuksesta myöntää maksunalennusta tai voidaan jättää perimättä. Imatralla maksunalennuksen / poistamisen kriteerit ovat: Mikäli perhe saa toimeentulotukea, koululaisten iltapäivätoiminta on maksuton. Iltapäivätoiminnan maksu puolittuu, mikäli perheen tulot alittavat maksuttoman päivähoidon rajat.

Hakeminen

Iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan toukokuun 15. päivään mennessä.

Meillä käytetään ensisijaisesti sähköistä asiointia, mutta poikkeustapauksissa iltapäivätoiminnan hakulomakkeita saa myös esiopetusryhmistä, kaupungintalolta tai sen voi tulostaa netistä. Ilmoittautumiseen pääset Sähköinen asiointi -sivulta.

Hakemusten käsittelyajat:

  • Kun hakemus tulee kesken lukuvuoden, paikan saaminen tai jonottamaan jääminen ilmoitetaan vanhemmille alle kahden viikon kuluessa
  • Kevään haussa käsittelyaika on 2 kuukautta (touko- ja kesäkuu), jonka aikana ilmoitetaan paikan saaminen tai jonottamaan jääminen

 

Palvelusta vastaa

Opetuspalveluiden päällikkö
Puhelinnumero(t): 
020 617 3404