Olet täällä

Kulttuuri

Kulttuurin virtaa Imatralla

Services

kulttuuri

Vuoksen varrella kohoaa aktiivinen ja elävä kulttuurikaupunki, jonka monipuolisista kulttuuripalveluista voi jokainen etsiä itselleen mieleisimmän. Imatran kaupunginkirjaston laajasta aineistosta löytyy niin klassikot kuin uutuudetkin. Taidemuseossa voit nauttia korkeatasoisista vaihtuvista näyttelyistä sekä museon omasta, valtakunnallisestikin merkittävästä kokoelmasta. Kaupunginmuseo puolestaan esittelee Imatran alueen ja Jääsken kihlakunnan vaiheita ja sen huomattavasta valokuvakokoelmasta löytyy historian aarteita.

Kulttuuritalo Virran monipuolisesta tapahtumatarjonnasta löytyy valinnanvaraa sinfoniakonsertista jazz-musiikin helmiin, kansanmusiikista iskelmätähtiin ja stand up -komiikasta tanssiteatteriin. Useita ensi-iltanäytelmiä vuosittain tarjoava Teatteri Imatra on puolestaan tunnettu näyttävistä musikaaleista ja hersyvän hauskasta kesäteatterista.

Vapaasta sivistystyöstä ja taideopetuksesta vastaavat Imatran työväenopisto ja Imatran seudun musiikkiopisto. Musiikkiopisto antaa laaja-alaista taiteen perusopetusta Imatralla ja sen lähikunnissa. Työväenopisto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monialaiseen taiteiden, käsityön, kielten ja yleissivistävien aineiden opiskeluun. Työväenopisto antaa myös yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta kuvataiteessa ja käsityössä.

Merkittävä rooli Imatran kulttuurielämässä on yhdistyksillä ja kaupunkilaisilla, joiden aktiivisen toiminnan tuloksena saamme vuosittain nauttia Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalista, Konserttihovin kamarimusiikkielämyksistä, Taideyhdistyksen näyttelyistä, syksyisestä taideviikosta sekä monista muista upeista tapahtumista.