Olet täällä

Joukkoliikenne

Hyppäähä siekii kyytii ja tutustu uudistuneeseen paikallisliikenteeseen!

Palvelut

Uusi Imatranajo bussi

Talviaikataulu 10.8.2017 – 3.6.2018

Pdf muotoinen aikataulu on ladattavissa täältä. Painettu aikataulu on jaettu kotitalouksiin viikon 31 mainosjakelun yhteydessä. Aikataulua on saatavilla myös kaupungintalon asiakaspalvelusta ja paikallisliikenteen linja-autoista.

 

Linja 4 reittiohjeessa on virhe, karttakuvassa reitti on piirretty oikein: 

Niskapietiläntie - Kaukopäänkatu - Ruokolahdentie - Vuoksenniskantie - Sienimäenkatu - Rouskunkatu - Liekokatu - Sienimäenkatu - Vuoksenniskantie – Tornansillantie - Tainionkoskentie - Koskikatu - Tainionkoskentie - Imatrankoskentie – Helsingintie - Viipurintie - Vallinkoskentie - Räikköläntie - Viipurintie - Helsingintie - Esterinkatu - Lappeentie - Koulukatu - Imatrankoskentie - Tainionkoskentie - Koskikatu - Tainionkoskentie – Tornansillantie - Vuoksenniskantie - Sienimäenkatu - Liekokatu - Rouskunkatu - Sienimäenkatu - Vuoksenniskantie - Ruokolahdentie - Kaukopäänkatu - Niskapietiläntie

10.8.2017 alkaen aikuisten kertalipun hinta palautuu normaaliksi 3,00 €.


Uudet bussipysäkit käyttöön Vintterissä

Uudet pysäkit valmistuvat Kartanonkadulle 12.8.2017. Samalla Vintterin hyötyjätteen keräyspisteen ja lasten leikkipaikan vieressä sijainnut bussipysäkki poistuu käytöstä. Uudistuksen seurauksena pysäkin paikka muuttuu n. 150 m.


Mobiililippu käyttöön paikallisliikenteessä 1.8.2017

Mobiililippu on kätevä vaihtoehto, kun matkaan pitää päästä nopeasti tai sopiva käteinen raha puuttuu. Mobiililaitteessa toimivan kerta- tai 30 vrk kausilipun saa puhelimeen vaikka bussia pysäkillä odottaessa. Voimassaoloaika alkaa heti tilauksesta.

Mobiililippusovelluksen PayiQ –tickets saa ladattua ilmaiseksi älypuhelinten sovelluskaupoista. Sovellus toimii uusimmissa Apple iOS -puhelimissa ja Android-puhelimissa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista. Sovelluksen kielivaihtoehdot: ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Ostetut liput ovat heti maksun jälkeen käytettävissä puhelimellasi sovelluksen Liput-välilehdellä. Tarkista lippusi oston yhteydessä huolellisesti. Maksettuja lippuja ei vaihdeta tai makseta takaisin.

Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella. Voit käyttää lippujasi silloinkin, kun internet-yhteys ei ole käytössä. Sovellus huolehtii tästä automaattisesti. Sinun tulee kuitenkin olla kirjautuneena sovellukseen.

Historia-välilehdeltä voit katsella aiemmin tilaamiesi lippujen tietoja. Samalla puhelimella voi tilata useamman lipun (esim. yhdessä matkustava vanhempi ja lapsi).

Aluksi myynnissä on aikuisten, lasten ja eläkeläisten kertaliput, sekä aikuisten, lasten ja nuorten 30 päivän kausikortit. Voit valita maksutavaksi  pankki- tai luottokortin (Visa, Mastercard), puhelinoperaattorin puhelinlaskun, MobilePay:n tai Svea laskutuksen (jälkilaskutettava). Puhelinoperaattoreiden mobiilimaksusta ja korttimaksusta peritään 0,25 € maksutapalisä.

Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa Imatran paikallisliikenteen vuoroissa. Lippu ei käy Imatran alueella liikennöivissä muissa linja-autoissa.

Lippu tulee pystyä esittämään kuljettajalle aina ajoneuvoon noustessa. Kuljettaja rekisteröi mobiililipun bussissa manuaalisesti (lipussa on koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika).

Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Huolehdithan, että pystyt esittämään lippusi pyydettäessä missä tahansa matkan vaiheessa.

 


Juhlapyhien muutokset paikallisliikenteeseen

Pyhäinpäivänä 4.11.2017 (la) ajetaan sunnuntailiikenne.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 (ke) ajetaan sunnuntailiikenne.

Jouluaattona 24.12.2017 (su) ajetaan aikataulun mukaisesti klo 13 asti, jonka jälkeen lähtevät aikataulun mukaiset vuorot on peruttu. Tähän julkaistaan tarkempi jouluaaton aikataulu lähempänä ajankohtaa.

Jouluaattona tainionkosken hautausmaalle

Linja 3 reittiä klo 13:30 Huhtasesta Keskusasemalle ja siitä Joutsenonkatua hautausmalle. Paluukuljetus klo 14:40 samaa reittiä.

Ensimmäisenä joulupäivänä 25.12.2017 (ma) emme liikennöi ollenkaan.

Tapaninpäivänä 26.12.2017 (ti) ajetaan sunnuntaivuorot.

Uudenvuodenaattona 31.12.2017 (su) ajetaan sunnuntailiikenne ja sen lisäksi alla olevat lisävuorot.

Uudenvuodenpäivänä 1.1.2018 (su) ajetaan sunnuntailiikenne.

Loppiaisena 6.1.2018 (la) ajetaan sunnuntailiikenne.

Pitkäperjantaina 30.3.2018 (pe) ajetaan sunnuntailiikenne

Pääsiäispäivänä 1.4.2018 (su) ajetaan sunnuntailiikenne

Toisena pääsiäispäivänä 2.4.2018 (ma) ajetaan sunnuntailiikenne

Vappuaattona 30.4.2018 (ma) ajetaan aikataulun mukaisesti ja sen lisäksi alla olevat lisävuorot.

Vappupäivänä 1.5.2018 (ti) ajetaan sunnuntailiikenne.

Helatorstaina 10.5.2018 (to) ajetaan sunnuntailiikenne

Uudenvuodenyön ja vappuyön lisäliikenne
ajetaan linjan 3 reittiä pitkin: Imatrankoski - Keskusasema - Vuoksenniska - Huhtanen, lähdöt Imatrankoskelta klo 01:00, 02:00, 03:00 ja 04:00.


Tiedote Olavinkadun linja-autopysäkkien siirrosta

Einonkatu 6:n työmaasta johtuen Olavinkadun linja-autopysäkit on poistettu käytöstä.
Väliaikaiset pysäkit sijaitsevat osoitteen Helsingintie 7 kohdalla. Kartta.


Paikallisliikenteen hinnat

Imatran paikallisliikennettä hoidetaan linja-autoilla ja kutsutakseilla. Kutsutaksissa myydään vain kertalippuja, joilla on vaihto-oikeus paikallisliikenteen linja-autoihin. Linja-autoissa kelpaavat maksuvälineenä kaikki paikallisliikenteen lipputuotteet ja Etelä-Karjalan seutulippu.

Kertalippu maksaa aikuisilta 2,00 € kesäkaudella 2017 (norm. 3,00 €), eläkeläisiltä 2,00 €  ja 7-16 vuotiailta nuorilta 1,50 €. Kertalipulla voi vaihtaa  haluamalleen linjalle tunnin kuluessa ensimmäisen matkan aloituksesta.

Jos matkustat usein, Sinun kannattaa hankkia 30 päivän kausikortti, hinta aikuiset 54 €, alle 12 v. lapset 22 €, nuoret 12–16 v. 22 €, opiskelijat 35 € ja eläkeläiset 38 € (eläkeläisalennuksen saat esittämällä eläkekortin). Kortin saat Matkahuollosta ja sen lisälataukset voit suorittaa vaivattomasti bussissa. Kausikortilla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana.

Veteraanit saavat matkustaa maksutta veteraanikortilla. Kortti on haettava henkilökohtaisesti Matkahuollosta.

Paikallisliikenteessä voit matkustaa myös Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulla. Kortin saat Matkahuollosta ja siihen ladataan 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa jotka ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Kortilla voi olla ladattuna enintään 87 matkaa. Vuosilippu ei sisällä bussin vaihto-oikeutta.  Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulle voi ladata lisämatkoja linja-autoissa.

Kausi- ja veteraanikortti kelpaa kaikissa kaupungin alueella liikennöivissä autoissa. Seutulippu kelpaa myös paikallisliikennevuoroissa. Seutulipun saat Matkahuollosta.

Kausi- seutu- ja veteraanikortista peritään ensimmäisellä ostokerralla 6,50 € käyttömaksu. Kortin käyttöikä on kolme vuotta, jonka jälkeen on ostettava uusi kortti.

Lasta vaunuissa tai rattaissa työntävä aikuinen kulkee maksutta paikallisliikenteessä. Apuvälineitä (esim. rollaattori tai pyörätuoli) käyttävät asiakkaat kulkevat maksutta paikallisliikenteessä. 

Polkupyöriä tai potkukelkkoja emme kuljeta paikallisliikennevuoroissa.

Lippuihin ja taksoihin voi tulla muutoksia aikataulukauden aikana.

Muistathan antaa pysähtymismerkin ajoissa halutessasi pysäkiltä kyytiin.


Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen hankkima linja-autoliikenne Imatran ja Lappeenrannan välillä

Ely-keskuksen tiedote liikennöinnistä ja hinnoista löytyy täältä. 6.6.2016 alkaen Ely-keskuksen liikenteessä ei voi ladata Matkahuollon korttituotteita eli seutulippua ja sarjakorttia. Lataukset onnistuu Matkahuollon toimipisteissä tai R-kioskilla. Seutulippu ja sarjakortti käyvät kuitenkin maksuvälineenä kyseisissä linja-autovuoroissa.


Löytötavarat

Paikallisliikenteen autoihin jääneet löytötavarat toimitetaan kaupungintalon asiakaspalveluun. Löytötavaroita säilytetään asiakaspalvelussa vähintään 1 ja enintään 2 viikkoa, minkä jälkeen löytötavara toimitetaan poliisille, ellei kyseessä ole vähäarvoinen (arvoltaan alle 20 €) tavara. Alle 20 € arvoinen tavara voidaan hävittää 2 viikon jälkeen. Asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät sivun alalaidasta.


Joukkoliikenteen kehittäminen:


Linkkejä:

Palvelusta vastaa