Olet täällä

Joukkoliikenne

Hyppäähä siekii kyytii ja tutustu uudistuneeseen paikallisliikenteeseen!

Palvelut

kansikuva talviaikataulu imatranajobussi

 


Aikataulumuutos linjoille 3 ja 3A 30.1.2017 alkaen

Vaihtoyhteyksissä aamulla Vuoksenniskalta Lappeenrannan linja-autoihin on ollut ongelmia ja sen vuoksi aamun vuoroihin tehdään 5 minuutin aikaistus.

Linja 3A klo 5:30 Huhtasesta lähtevä vuoro aloittaa 30.1.2017 alkaen Vuoksenniskalta klo 5:40, kääntö Jakolassa klo 6:15 ja linja päättyy Huhtasen koululle klo 7:05. Linja ajaa siis 5 minuuttia aikaisempaa aikaisemmin. Uusi aikataulu saatavilla tästä. (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)

Linja 3 klo 7:10 Huhtasen koululta lähtevää vuoroa aikaistetaan 5 minuuttia. Uusi lähtöaika on 7:05. Auto saapuu Vuoksenniskalle 7:20 ja sen jälkeen jatkaa aikataulun mukaisesti 7:40 keskusasemalta. Näin parannetaan vaihtoyhteyden toimivuutta klo 7:45 Lappeenrantaan lähtevään linja-autoon. Uusi aikataulu saatavilla tästä. (pdf-tiedosto avautuu uuteen ikkunaan)


Joukkoliikenteen kehittämiskysely on suljettu

Paikallisliikenteen kehittämiskysely on sulkeutunut. Kiitos kaikille 335 vastaajalle! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin lippupaketteja ja voittajat ovat Maria Lankinen, Miia Paavilainen, Tarja Varis ja Heli Huuhtanen. Onnea voittajille!

 


Paikallisliikenteen talviaikataulut 16.8.2016 – 3.6.2017 Huom! muutoksia 30.1.2017 alkaen

Aikataulua on saatavilla paikallisliikenteen linja-autoista ja kaupungintalon asiakaspalvelusta.

Linja 1 ja 2,  arkisin ja lauantaisin (pdf)
Linja 3 ja 3A arkisin, lauantaisin ja sunnuntaisin (pdf) Linja 3 aikataulu 30.1.2017 alkaen ja Linja 3A aikataulu 30.1.2017 alkaen
Päivitys 5.8.2016: Painetusta aikataulusta linja 3 lauantaisin puuttuu vuoro klo 9:00 Keskusasema, 9:15 Vuoksenniska, 9:30 Huhtanen,  9:45 Vuoksenniska, 10:00 Keskusasema. Tämän jälkeen auto jatkaa aikataulun mukaisesti. Lisäys tehdään yllä olevaan aikatauluun mahdollisimman pian.
Linja 4 arkisin ja lauantaisin (pdf)
Päivitys 9.8.2016: Painetussa aikataulussa linjan 4 klo 7:30 Keskusasemalta lähtevässä arkivuorossa on virhe Mustalammen kohdalla. Auto ajaa Mustalammen kautta, vaikka aikataulussa tällä kohtaa on viiva. Korjaus tehdään yllä olevaan aikatauluun mahdollisimman pian.
Linja 5 arkisin ja lauantaisin (pdf)
Linja 6 sunnuntaisin (pdf)
Palvelulinja arkisin (pdf) Palvelulinja poikkeaa reitiltä aikataulun sallimmissa rajoissa mm. Mansikkalan hyvinvointiasemalla. Poikkeamista on ilmoitettava viimestään edellisenä arkipäivänä Pohjolan Liikenteen asiakaspalveluun puh. 0600 555 840 (0,79 € + ppm), soitot klo 8.30 – 15.30. Palvelulinja pysähtyy reitin varrella myös muualla kuin bussipysäkeillä. Kyytiin voi nousta reitin varrelta mistä vain ilmoittamalla siitä etukäteen edellä mainittuun puhelinnumerron. Muistathan näyttää selkeän pysähtymisnerkin näissä tapauksissa.Palvelulinja vie Mansikkalaan kaupoille oven eteen asti. Ilmoita kyytiin noustessasi mihin kauppaan olet menossa asioimaan.
Päivitys 5.8.2016: Painettuun aikatauluun on virheellisesti piirretty palvelulinjan reitti Imatrankoskelta Mansikkalan kauppojen suuntaan kulkemaan reittiä Helsingintie – Esterinkatu – Heikinkatu – Koulukatu. Oikea reitti on Helsingintie – Esterinkatu – Lappeentie – Koulukatu. Uusi reittikartta avautuu tähän mahdollisimman pian.
Kutsutaksit arkisin (pdf) Kutsutaksi ajaa vain tilauksesta, joten jokaisesta kuljetusta tarvitsevasta on viimeistään matkustuspäivänä klo 8.00 ilmoitettava lähtöpaikka ja määräpaikka TAKSIIN puh. 0200 16464. Puhelun hinta on 1,08 €/puhelu + 1,01 €/min. Numeron eteen ei tarvita erillistä suuntanumeroa. Mikäli puheluun ei heti vastata odota linjalla kunnes vuorosi tulee, olet tällöin vaihteen jonossa ja vuorosi tulee pian. Mikäli suljet puhelimen ja soitat hetken kuluttua uudelleen, joudut viimeiseksi puhelinvaihteen jonossa.


Juhlapyhien muutokset paikallisliikenteeseen

Pitkäperjantaina 14.4.2017 (pe) ajetaan sunnuntailiikenne.
2. pääsiäispäivänä 17.4.2017 (ma) ajetaan sunnuntailiikenne.
Vappuaattona 30.4.2017 (su) ajetaan aikataulun mukaisesti ja sen lisäksi alla olevat lisävuorot.
Vappupäivänä 1.5.2017 (ma) ajetaan sunnuntailiikenne.
Helatorstaina 25.5.2017 (to) ajetaan sunnuntailiikenne.

VAPPUYÖN LISÄLIIKENNE ajetaan linjan 3A reittiä pitkin.

Imatrankoski - Keskusasema - Vuoksenniska - Huhtanen, lähdöt Imatrankoskelta klo 01:00, 02:00, 03:00 ja 04:00.


Linjakartat 1.7.2016 alkaen


Tiedote Olavinkadun linja-autopysäkkien siirrosta

Einonkatu 6:n työmaasta johtuen Olavinkadun linja-autopysäkit on poistettu käytöstä.
Väliaikaiset pysäkit sijaitsevat osoitteen Helsingintie 7 kohdalla. Kartta.


Paikallisliikenteen hinnat

Imatran paikallisliikennettä hoidetaan linja-autoilla ja kutsutakseilla. Kutsutaksissa myydään vain kertalippuja, joilla on vaihto-oikeus paikallisliikenteen linja-autoihin. Linja-autoissa kelpaavat maksuvälineenä kaikki paikallisliikenteen lipputuotteet ja Etelä-Karjalan seutulippu.

Kertalippu maksaa aikuisilta 3,00 €, eläkeläisiltä 2,00 €  ja 7-16 vuotiailta nuorilta 1,50 €. Kertalipulla voi vaihtaa  haluamalleen linjalle tunnin kuluessa ensimmäisen matkan aloituksesta.

Jos matkustat usein, Sinun kannattaa hankkia 30 päivän kausikortti, hinta aikuiset 54 €, alle 12 v. lapset 22 €, nuoret 12–16 v. 29 €, opiskelijat 35 € ja eläkeläiset 38 € (eläkeläisalennuksen saat esittämällä eläkekortin). Kortin saat Matkahuollosta ja sen lisälataukset voit suorittaa vaivattomasti bussissa. Kausikortilla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana.

Veteraanit saavat matkustaa maksutta veteraanikortilla. Kortti on haettava henkilökohtaisesti Matkahuollosta.

Paikallisliikenteessä voit matkustaa myös Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulla. Kortin saat Matkahuollosta ja siihen ladataan 22 tai 44 yhdenmittaista matkaa jotka ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Kortilla voi olla ladattuna enintään 87 matkaa. Vuosilippu ei sisällä bussin vaihto-oikeutta.  Matkahuollon 22- ja 44-matkan vuosilipulle voi ladata lisämatkoja linja-autoissa.

Kausi- ja veteraanikortti kelpaa kaikissa kaupungin alueella liikennöivissä autoissa. Seutulippu kelpaa myös paikallisliikennevuoroissa. Seutulipun saat Matkahuollosta.

Kausi- seutu- ja veteraanikortista peritään ensimmäisellä ostokerralla 6,50 € käyttömaksu. Kortin käyttöikä on kolme vuotta, jonka jälkeen on ostettava uusi kortti.

Lasta vaunuissa tai rattaissa työntävä aikuinen kulkee maksutta paikallisliikenteessä. Apuvälineitä (esim. rollaattori tai pyörätuoli) käyttävät asiakkaat kulkevat maksutta paikallisliikenteessä. 

Polkupyöriä tai potkukelkkoja emme kuljeta paikallisliikennevuoroissa.

Lippuihin ja taksoihin voi tulla muutoksia aikataulukauden aikana.

Muistathan antaa pysähtymismerkin ajoissa halutessasi pysäkiltä kyytiin.


Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen hankkima linja-autoliikenne Imatran ja Lappeenrannan välillä

Ely-keskuksen tiedote liikennöinnistä ja hinnoista löytyy täältä. 6.6.2016 alkaen Ely-keskuksen liikenteessä ei voi ladata Matkahuollon korttituotteita eli seutulippua ja sarjakorttia. Lataukset onnistuu Matkahuollon toimipisteissä tai R-kioskilla. Seutulippu ja sarjakortti käyvät kuitenkin maksuvälineenä kyseisissä linja-autovuoroissa.


Löytötavarat

Paikallisliikenteen autoihin jääneet löytötavarat toimitetaan kaupungintalon asiakaspalveluun. Löytötavaroita säilytetään asiakaspalvelussa vähintään 1 ja enintään 2 viikkoa, minkä jälkeen löytötavara toimitetaan poliisille, ellei kyseessä ole vähäarvoinen (arvoltaan alle 20 €) tavara. Alle 20 € arvoinen tavara voidaan hävittää 2 viikon jälkeen. Asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät sivun alalaidasta.


Joukkoliikenteen kehittäminen:


Linkkejä:

Palvelusta vastaa