Olet täällä

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Metkun tavoitteena on monipuolistaa ja kehittää lasten ja nuorten kulttuuripalveluja Etelä-Karjalan alueella.

Palvelut

Metku

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku on koko maakunnan laajuinen lastenkulttuurin verkosto. Metku tekee yhteistyötä kuntien taide- ja kulttuurilaitosten, koulujen, päiväkotien, erilaista harrastustoimintaa ylläpitävien yhdistysten, seurakuntien, yritysten ja taiteen ja kulttuurin ammattilaisten kanssa. Verkostomaisella toimintatavalla edistetään lasten ja nuorten taide- ja kulttuuripalvelujen saavutettavuutta maakunnassa. Metku pyrkii poistamaan osallistumisen esteitä viemällä kulttuurin lähelle lapsia ja nuoria kouluihin, päivähoitoon ja kerhoihin.

Toimintansa kautta Metku edistää yhteisöllisyyttä ja lasten ja nuorten osallisuutta. Kontakti taiteeseen antaa positiivisen tunnekokemuksen ja kehittää itsetuntemusta, vuorovaikutusta ja erilaisuuden hyväksymistä. Metku lisää toiminnallaan kulttuuriaktiivisuutta ja -myönteisyyttä sekä tuottaa välitöntä iloa ja hyötyä lapsille, nuorille ja perheille kuin myös lastenkulttuurin tuottajille ja kunnille.

 

Imatran kulttuuripolku

Kulttuuripolku on Imatran peruskoulujen oppilaille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma, joka tarjoaa mahdollisuuden kokemukselliseen ja elämykselliseen oppimiskokemukseen. Kulttuuripolku lisättiin Imatran kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan joulukuussa 2012. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja erilaisiin kulttuurikohteisiin kuten kirjastoon, museoon ja teatteriin.

Lisää Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkusta, tapahtumista ja sen toiminnasta löytyy Metkun sivuilta.

 

METKU-YHTEYSHENKILÖ IMATRALLA:

Ulla Särkinen
p. 020 617 5360
ulla.sarkinen@imatra.fi