Olet täällä

Asiakaskoneet ja langaton verkko

Kaikissa kirjastoissa on käytettävissä Internet-yhteydellä varustettuja tietokoneita. Langaton verkko mahdollistaa omien laitteiden käytön.

Palvelut

Asiakaskone internetin käyttöä varten

Asiakastyöasemat

Asiakastyöasemille kirjaudutaan Heili-kirjastokortilla ja salasanalla. Kaikilla koneilla on internet-yhteys. Koneille on asennettu Office-ohjelmistot, joten asiakirjojen ja erilaisten esitysten laatiminen onnistuu, samoin tulostaminen paperille.

Asiakaskoneiden käyttöä on rajoitettu eBooking ohjelmalla (2 tuntia/asiakas vuorokaudessa). Ennakkovarausjärjestelmää emme käytä tällä hetkellä, mutta voit halutessasi tehdä oman tunnuksen järjestelmään niin kirjautuminen asiakaskoneelle on hiukan helpompaa lyhyemmällä tunnuksella. Pääset kirjautumaan järjestelmään kirjastokortillasi tästä.

iPadit

Pääkirjastossa on asiakkaille iPadeja kirjastossa käytettäväksi.

Digipaja

Pääkirjaston Digipajassa on vielä enemmän mahdollisuuksia erilaisten laitteiden (esim. skanneri) ja ohjelmistojen (esim. kuvankäsittely) käyttöön.

Langaton verkko

Kirjastoissa on käytettävissä langaton verkko ”SaitaOpen”, joten oman tietokoneen tai tabletin käyttö onnistuu. Kirjastossa käytettävät tietokannat ja verkkolehdet ovat käytettävissä myös langattoman verkon kautta.

Kirjaston WLAN
SSID SaitaOpen
   

 

Palvelusta vastaa