Mustalampi

Mustalampi on osa Tainionkosken kaupunginosaa. Se sijaitsee Vuoksen länsipuolella puolivälissä Imatrankosken ja Vuoksenniskan keskustoja. Saimaa on “kivenheiton päässä” ja voi sanoakin kaikkien Mustalammen metsäpolkujen johtavan Saimaan rantaan. Syrjässä emme kuitenkaan ole. Linja-autoyhteyksien toimiessa autottomatkin ihmiset kulkevat palveluiden äärelle.

Mustalammen asuinalue koostuu kahdesta lammesta ympäristöineen. Pienmustalampi on kuin erämaa keskellä kaupunkia kauniine, rauhoitettuine maisemineen. Se on paikka, jossa mieli lepää. Suurempi Mustalammen ranta on enemmän kaupunkilaisvirkistysaluetta, josta on talkoovoimin kehitetty viihtyisä luonnon ystävien “olohuone”.

Mustalammen rantamaisemissa sijaitsevat hyvin hoidetut luontopolut sekä kylän yhteinen kokoontumispaikka, laavu ja lasten leikkikenttä. Lammen laavulla on pidetty suosittuja kylätapahtumia eri-ikäiset asukkaat huomioon ottaen. Onpa sen viereen istutettu myös ainutlaatuinen hedelmä- ja marjapuisto ja syksyllä saamme nauttia puutarhan antimista. Puistossa voi maistella Suomessa viihtyviä marja- ja pensaslajikkeita ja kaupan päälle voi tutustua alueen luontoon. Mustalammen luontopolut ovat tuttu retkikohde lähikoulun koululaisille ja alueen perhepäivähoitolapsille ohjaajineen.

Asuinalueena Mustalampi on viehättävä kaikkina vuoden aikoina ja vieri vieressä sijaitsevat eri aikakautena rakennetut pientalot sulautuvat hyvin yhteen. Ominaista asuinalueelle on hyvin hoidetut puutarhat, jotka ihastuttavat asukkaiden lisäksi myös alueella vierailevia. Luonto on todellakin lähellä, se alkaa kotiovelta. Ylpeitä olemme myös kylällämme vallitsevasta vahvasta asukkaiden välisestä yhteisöllisyydestä. Talkoilla olemme rakentaneet pitkospuupolkuja ja nuotiopaikkoja, jotka ovat ahkerassa käytössä. Yhteiset tapahtumat yhdistävät eri sukupolvia.

Mukavalla kylänraitilla on helppo tutustua asukkaisiin ja moikata ei-niin-tuttujakaan. Tällä kylällä vallitsee hyvä fiilis!

Related topics