Karhumäki

Karhumäki on noin 1600 asukkaan kaupunginosa lähes keskellä Imatraa.  

Imatran hallinnollinen keskusta palveluineen sijaitsee noin 3 km:n päässä. Karhumäen parhaina puolina pidetään Saimaan ja Vuoksen läheisyyttä ja kaunista luontoa. Mainiot lenkkipolut lähtevät lähes omasta pihasta ja vesistöt suovat hyvät mahdollisuudet erilaiseen virkistystoimintaan ja vaikkapa kalastukseen. Vanhoista puista muotoutuneet lähimetsät houkuttavat lenkille, marjaan tai sieneen. Ukonniemen ja Mustalammin välisessä maastossa on erinomaiset ulkoilureitit, hyvin hoidetut hiihtoladut ja uimaranta. 

Ukonniemen alueelle on syntynyt vilkas urheilu- ja matkailualue. Ukonniemen - Rauhan alue koostuu kahdesta kylpylähotellista, ravintoloista sekä useista loma-asuntokiinteistöistä. Alueelta löytyvät monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Imatran puolella sijaitsevalla Ukonniemen alueella on tällä hetkellä yli 2000 vuodepaikkaa, mutta kehittämishankkeiden myötä vuodepaikkojen määrä nousee yli 10 000 vuodepaikan.

Alueelle on toteutettu muun muassa kaksiratainen jäähalli, tennishalli, monitoimihalli palloilu- ja muiden lajien harrastamiseen, ampumahiihto-pesäpallostadionin sekä ulkoilureittejä opastejärjestelmineen. Alueella on kansainväliset mitat täyttävä latuverkosto, ensilumen latu sekä hiihtomaa nuorten hiihtoharjoittelua ja koulutustoimintaa tukemaan.

Alueella sijaitsee vuonna 2017 kunnostettu Ukonniemen urheilukenttä sekä jalkapalloilijoille keinonurmipäällysteinen harjoittelukenttä. Ukonniemeen on myös toteutettu täysmittainen frisbeegolfrata, joka on vilkkaassa käytössä. Alueella toimiva Imatran kylpylä tarjoaa lisäksi monipuolisen valikoiman erilaisia liikuntafasiliteettejä ja aktiviteetteja, kuten ravintola-, terveys- ja kylpyläpalveluita. Kylpylältä löytyy myös keilahalli sekä kuntosalit ja urheiluhalli.

Ei ihmekään, että Karhumäellä viihdytään!

Ukonniemi

Related topics