Voimaa vanhuuteen

Voimaa vanhuuteen kuntosaliryhmä 1.2. - 29.4.21

Ryhmää ei ole aloitettu koronarajoitusten vuoksi. Ryhmään voi ilmoittautua ja se aloitetaan tilanteen niin salliessa.

Maanantaisin ja torstaisin klo 13.00 - 14.15

Voimaa vanhuuteen kuntosaliryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa urheilutalon voimistelusalissa ja kuntoa parannetaan lihasvoima- ja tasapainoharjoittelulla. Ryhmäläisille tehdään alku- ja lopputestit.

Ryhmä on tarkoitettu liian vähän liikkuville, kotona tai palveluasunnoissa asuville iäkkäille (75+), joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia, kuten ennakoivia liikkumisvaikeuksia, alkavaa muistisairautta, lievää masennusta tai kokemusta yksinäisyydestä. Hinta 30€.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:  
Riitta Pellinen puh. 020 617 7202/ riitta.pellinen@imatra.fi

Voimaa vanhuuteen -ohjelma

Imatran kaupunki valittiin hallituksen kärkihankkeeseen Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi 2017 - 2018. Kaksivuotisen hankekauden aikana lähdettiin jalkauttamaan ikäihmisten terveysliikunnan hyviä käytäntöjä.

Loppuvuodesta 2018 kaupunki valittiin kolmivuotiseen valtakunnalliseen Voimaa vanhuuteen – mentorointiohjelmaan, jonka päämääränä on edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua terveysliikunnan avulla.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja lisätä ikäihmisille tarkoitettua lihasvoima- ja tasapainosisältöistä ohjattua liikuntaa, arkiliikuntaa, ulkoilua, liikuntaneuvontaa sekä juurruttaa hyviksi havaittuja tapoja toimintaan.

Ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Hankkeeseen liittyen järjestetään vertaisohjaaja- koulutuksia Imatralaisille. Jos haluat lisätä omaa tietämystäsi liikunnan vaikutuksista, lähteä iäkkään tueksi kuntosalille tai vaikkapa aloittaa taloyhtiössäsi jumpan ohjaamisen iäkkäille, seuraa ilmoitteluamme tulevista koulutuksista nettisivuilla ja facebookissa.

Ikäinstituutin voimaa vanhuuteen- ohjelmakuntien hyviä toimintatapoja ryhmäliikunnasta lähellä iäkkään kotia-video.   

Related topics