Kuva
Sähkönkulutusmittareita kirjastossa.
Kirjastosta voi pian lainata sähkönkulutusmittareita.

Kirjastosta saa pian lainaan sähkönkulutusmittareita

15.12.2022 14:19
Mittarit on hankkinut Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke.

Kirjastosta saa pian lainaan sähkönkulutusmittareita. Mittarin saa käyttöönsäkahdeksi viikoksi kerrallaan kirjastokortilla.

Sähkönkulutusmittarilla voi mitata sähkölaitteen energiankulutusta. Mittari näyttää laitteen kuluttaman sähkön esimerkiksi kilowatteina tai voltteina.

Lisäksi mittariin voi syöttää sähkön hinnan, jolloin mittari näyttää myös sen, kuinka paljon laitteen käyttö maksaa.

Sähkönkulutusmittarit on hankkinut Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke. Hankkeen tavoitteena on etsiä ilmastoystävällisiä tapoja maaseudun ihmisten käyttöön.

—Lainattavat mittarit edistävät tavaroiden yhteiskäyttöä, kaikkien ei aina tarvitse hankkia tavaroita itselleen. Lisäksi mittareiden avulla autetaan ihmisiä vähentämään sähkönkulutustaan, hankevetäjä Tanja Nyholm Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeesta kertoo.

Sähkönkulutusmittarit sijaitsevat Imatran pääkirjastossa mutta niitä voi varata ja lainata koko Heili-kirjastojen alueella.

Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeessa edistetään maaseudun hiilineutraaliutta ja ilmastoystävällistä elämäntapaa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankeaika on keväältä 2020 vuoden 2022 loppuun. Toteuttajina ovat Imatran ja Lappeenrannan seudulliset ympäristötoimet. 

Lisätietoja:

Hankevetäjä Tanja Nyholm, tanja.nyholmatlappeenranta.fi, p. 040 703 3366 

Lisätietoja lainaamisesta:

Kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti, ari.sareslahtiatimatra.fi, p. 020 617 6603