
Imatrankoskelle haetaan uutta puhtia yrittäjien ja kaupungin yhteistyöllä
Keskustan elävöittämiseksi Imatran kaupunki järjesti yhdessä Imatran kaupunkikeskusta -yhdistys Imitsin kanssa tammikuussa tilaisuuden, joka oli avoin kaikille yrittäjille ja keskusta-alueella toimiville tahoille.
Yhteisessä tilaisuudessa ideoita myös syntyi kiitettävästi.
−Imatrankoski-työryhmässä totesimme, että ideat on syytä jakaa aiheittain. Asetimme pienemmät työryhmät, joissa on niin kaupungin kuin keskustan toimijoiden edustajia. Näin ideat menevät käytäntöön, kehittämisen koordinaattorina toimiva Imatran kaupungin uusi elinvoimajohtaja Susanna Issakainen kertoo.
Työryhmät ovat seuraavat:
- maankäyttö ja liikenne
- markkinointi, tapahtumat ja palvelut
- viihtyisyys
- hallinto (esimerkiksi hankkeistus)
Maankäytön ja liikenteen työryhmää johtaa kaupunginjohtaja Matias Hilden. Markkinoinnin, tapahtumien ja palvelutarjonnan ryhmävastaava on puolestaan kaupungin palvelujohtaja Arja Kujala. Viihtyisyysryhmästä vastaa kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen ja hallinnollisiin asioihin liittyvän ryhmän vetäjä on Susanna Issakainen.
Ensimmäisiä ideoita päätettäväksi keväällä
Työryhmät miettivät helmi-maaliskuussa nopean aikavälin korjaustoimenpiteitä keskustan kohentamiseksi.
−Näitä nopeita asioita tulee myös lyhyellä aikavälillä päätettäväksi. Esimerkiksi ajankohtaisia pikaparannuksia ovat kävelykadun esiintymislavan katteen uusiminen, alueen siistiminen ja kaupungintalon muuttolinjaukset, Issakainen luettelee.
Pidemmän aikavälin suunnitelmat ottavat aikaa enemmän. Isoin näistä on Napinkulman ja tapahtumatarjonnan kehittäminen.
− Olisin avoin myös miettimään, miten Imatrankoski ja Mansikkala saadaan paremmin yhdistetyksi kokonaisuudeksi, joka tukee molempien yrittäjiä, Issakainen miettii.
Tämä juttu liittyy Imatran kaupungin asukasliitteeseen 1/2023, joka on julkaistu sunnuntaina 26.2. Uutisvuoksen välissä. Lue liite kokonaisuudessaan tästä linkistä.
Elävä Imatrankoski
"Uudistamme Imatrankosken keskustaa ja edistämme kaupallisten palvelujen kehittymistä. Keskitämme kaupungin palveluja mahdollisuuksien mukaan keskusta-alueelle, mm. maahanmuuttopalvelut.
Edistämme Imatrankosken viihde-, kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa sekä tarjoamme monipuolisen ja houkuttelevan teatteriohjelmiston.
Pidämme Imatran edelleen maakunnan vilkkaimpana tapahtumakaupunkina ja hyödynnämme erityisesti paikallisia taiteilijoita, myös lapsia ja nuoria"
Ote Imatran uuden kaupunkistrategian toimeenpano-ohjelmasta.
Kommentit 2 kpl
Lue uuden elinvoimajohtaja Susanna Issakaisen neljä teesiä
Imatran strategia nojaa elinvoiman kasvattamiseen.
−Nyt on aika ryhtyä tekoihin. Onneksi saimme tälle työlle hyvän koordinaattorin, kun elinvoimajohtaja Susanna Issakainen aloitti tammikuussa, kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.
Tekemistä ulotetaan jatkossa enemmän yli kaupungin vastuualue- ja yhtiörajojen. Uudenlaista yhteistyötä on aloiteltu myös kaupungin isompien työllistäjien kanssa.
−Olen kaupunkigeneralisti ja haluan katsoa kaupunkia ja palveluja kokonaisuutena, Issakainen toteaa.
Neljä teesiä
Issakainen on listannut neljä teesiä, mihin Imatralla tulisi keskittyä. Ne ovat yritysverkostot, työllistävä toiminta, positiivisen näkyvyyden kasvattaminen ja yritysystävällisyys.
−Ensinnäkin tarvitsemme klusterityylistä verkostotoimintaa metsä- ja metalliteollisuuden, matkailun sekä kaupan aloille, jotta syntyisi lisää pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Kaupungin ja Imatran Seudun kehitysyhtiön (Kehy) rooli tässä on alkutuuppaus, Issakainen sanoo.
Samoin työllisyyttä tukevaa toimintaa tarvitaan lisää.
−Osaajia ei ole liikaa ja ihmisille pitäisi toisaalta löytää uusia työllistymisen polkuja. Yksi hyvä tällainen toimenpide on uusi Osaamisesta elinvoimaa -hanke.
Imatra kaipaa lisää myös positiivista näkyvyyttä. Hyvistä teoista on pidettävä ääntä ja maksettua markkinointia lisättävä.
− Meidän kaikkien pitää harjoitella Imatran kehumista myös julkisesti!
Imatra Base Campin (IBC) markkinointi on erinomaista, ja sen sato tulee juurruttaa. Tätä varten kaupungissa on nyt kotiuttaja Heikki Laine.
Issakainen työstää myös palvelulupausta yhdessä Kehyn ja muiden toimijoiden kanssa.
−Olemme luvanneet, että yritysten yhteydenottoihin vastataan kahden työpäivän aikana.
Olen pitkälti samaa mieltä…
Olen pitkälti samaa mieltä että Napinkulman kuntoonlaittamisesta on aloitettava. Emme myöskään saa unohtaa Väärätaloa, sille keksittävä joku järkevä ja rahallisesti järkevä käyttö ( kenties museo? jonkin sortin pienimuotoinen viihdekeskus?). Olisi aivan huippua että meillä olisi jotain minkä takia porukkaa tulisi muualta Suomesta bussilasteittain Imatralle.
Autan mielelläni ideoinnissa:)
Yst terv Vladi Parsonen,
Rakennusliike Julaco
Viime vuonna etsin kovasti…
Viime vuonna etsin kovasti paikalliden tahon, joka hoitaa Imatran Koskiparras asioita. On aika helppo keino tehdä suihkulähtien toimintaa ja huolto paremmin ja edullisimmin. Olin monesti yhteydessä Imitsiin, Kehyyn, ja muka vastuullisen sen asioista kaupungin puutarhurin. Mutta homma ei edennyt olenkaan. Ihmetyttää kovasti. On muitakin ajatuksia, koskien kosken maisemaa , vaikkapa kaupungintalon puistossa. Eli vesioinas toiminta periaatteella toimiva vesiputous järjestelmä. Minulla Ammygo oy lla on paljon tarjottavaa sen yhteydessä.
Kirjoita kommentti