Kuva
Susanna Issakainen kaupungintalon portaikossa.
- Ajankohtaisia pikaparannuksia ovat kävelykadun esiintymislavan katteen uusiminen, alueen siistiminen ja linjaukset kaupungintalon muutosta, elinvoimajohtaja Susanna Issakainen sanoo.

Imatrankoskelle haetaan uutta puhtia yrittäjien ja kaupungin yhteistyöllä

25.2.2023 22:39
Työryhmät jalostavat parhaillaan ideoita.

Keskustan elävöittämiseksi Imatran kaupunki järjesti yhdessä Imatran kaupunkikeskusta -yhdistys Imitsin kanssa tammikuussa tilaisuuden, joka oli avoin kaikille yrittäjille ja keskusta-alueella toimiville tahoille.

Yhteisessä tilaisuudessa ideoita myös syntyi kiitettävästi.

−Imatrankoski-työryhmässä totesimme, että ideat on syytä jakaa aiheittain. Asetimme pienemmät työryhmät, joissa on niin kaupungin kuin keskustan toimijoiden edustajia. Näin ideat menevät käytäntöön, kehittämisen koordinaattorina toimiva Imatran kaupungin uusi elinvoimajohtaja Susanna Issakainen kertoo.

Työryhmät ovat seuraavat:

  • maankäyttö ja liikenne
  • markkinointi, tapahtumat ja palvelut
  • viihtyisyys
  • hallinto (esimerkiksi hankkeistus)

Maankäytön ja liikenteen työryhmää johtaa kaupunginjohtaja Matias Hilden. Markkinoinnin, tapahtumien ja palvelutarjonnan ryhmävastaava on puolestaan kaupungin palvelujohtaja Arja Kujala. Viihtyisyysryhmästä vastaa kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen ja hallinnollisiin asioihin liittyvän ryhmän vetäjä on Susanna Issakainen.

Ensimmäisiä ideoita päätettäväksi keväällä

Työryhmät miettivät helmi-maaliskuussa nopean aikavälin korjaustoimenpiteitä keskustan kohentamiseksi.

−Näitä nopeita asioita tulee myös lyhyellä aikavälillä päätettäväksi. Esimerkiksi ajankohtaisia pikaparannuksia ovat kävelykadun esiintymislavan katteen uusiminen, alueen siistiminen ja kaupungintalon muuttolinjaukset, Issakainen luettelee.

Pidemmän aikavälin suunnitelmat ottavat aikaa enemmän. Isoin näistä on Napinkulman ja tapahtumatarjonnan kehittäminen.

− Olisin avoin myös miettimään, miten Imatrankoski ja Mansikkala saadaan paremmin yhdistetyksi kokonaisuudeksi, joka tukee molempien yrittäjiä, Issakainen miettii.

Tämä juttu liittyy Imatran kaupungin asukasliitteeseen 1/2023, joka on julkaistu sunnuntaina 26.2. Uutisvuoksen välissä. Lue liite kokonaisuudessaan tästä linkistä

Elävä Imatrankoski  

"Uudistamme Imatrankosken keskustaa ja edistämme kaupallisten palvelujen kehittymistä.  Keskitämme kaupungin palveluja mahdollisuuksien mukaan keskusta-alueelle, mm.  maahanmuuttopalvelut.  

Edistämme Imatrankosken viihde-, kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa sekä tarjoamme monipuolisen ja houkuttelevan teatteriohjelmiston.  

Pidämme Imatran edelleen maakunnan vilkkaimpana tapahtumakaupunkina ja hyödynnämme  erityisesti paikallisia taiteilijoita, myös lapsia ja nuoria"

Ote Imatran uuden kaupunkistrategian toimeenpano-ohjelmasta.

Kommentit 2 kpl

Vladi Parsonen…
Torstai
02/03/2023
08:50

Olen pitkälti samaa mieltä…

Olen pitkälti samaa mieltä että Napinkulman kuntoonlaittamisesta on aloitettava. Emme myöskään saa unohtaa Väärätaloa, sille keksittävä joku järkevä ja rahallisesti järkevä käyttö ( kenties museo? jonkin sortin pienimuotoinen viihdekeskus?). Olisi aivan huippua että meillä olisi jotain minkä takia porukkaa tulisi muualta Suomesta bussilasteittain Imatralle.
Autan mielelläni ideoinnissa:)

Yst terv Vladi Parsonen,
Rakennusliike Julaco

58
50
Ammygo oy
Tiistai
28/02/2023
10:23

Viime vuonna etsin kovasti…

Viime vuonna etsin kovasti paikalliden tahon, joka hoitaa Imatran Koskiparras asioita. On aika helppo keino tehdä suihkulähtien toimintaa ja huolto paremmin ja edullisimmin. Olin monesti yhteydessä Imitsiin, Kehyyn, ja muka vastuullisen sen asioista kaupungin puutarhurin. Mutta homma ei edennyt olenkaan. Ihmetyttää kovasti. On muitakin ajatuksia, koskien kosken maisemaa , vaikkapa kaupungintalon puistossa. Eli vesioinas toiminta periaatteella toimiva vesiputous järjestelmä. Minulla Ammygo oy lla on paljon tarjottavaa sen yhteydessä.

49
50

Kirjoita kommentti

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.