Tuloksia ja töitä

Nord StarT-ilmastonmuutoskilpailu

Vuoksenniskan koulun 9.-luokkalaisten kaksikkotiimi on voittanut opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämän Nord StarT-ilmastonmuutoskilpailun. Oppilaiden työ voitti 13–15-vuotiaiden sarjan.

Nord StarT-Kilpailun tavoitteena oli osallistaa lapsia, nuoria ja aikuisia ideoimaan yhdessä konkreettisia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kilpailuun oli mahdollista osallistua projektitöillä ja käytänteillä, joissa eri ikäryhmät ja kouluasteet tekevät yhteistyötä.

Vuoksenniskalaisten voitokas työ oli nimeltään Pienet ja ilmastonmuutos. Projektissa 9. luokan oppilaat pitivät ilmastonmuutosta käsittelevän opetustuokion 4. luokan oppilaille.

Lue lisää: Vuoksenniskan koulun 9.-luokkalaiset voittivat Nord StarT-ilmastonmuutoskilpailun 

 

Kalapäivä kaupunkipurolla

Imatran 8.-luokkalaiset tutustuivat syksyllä 2021 Vuoksen kaloihin, rapuihin ja pohjaeläimiin kaupunkipurolla.

Oppilaat kiersivät kaupunkipuron ympäristössä kuusi rastia. Rasteilla eri organisaatioiden asiantuntijat kertoivat ajankohtaista tietoa Vuoksen kaloista, ravuista ja pohjaeläimistä sekä opastivat kalantutkimusmenetelmiin.

Lue lisää: Koululaiset tutustuivat kaupunkipurolla Vuoksen kaloihin ja eliöihin

Innokas2021 -ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus

Vuoksenniskan koulun robotiikka-kerhon oppilaat palkittiin keväällä 2021 valtakunnallisessa Innokas2021 ohjelmointi- ja robotiikaturnauksessa.

Oppilaat osallistuivat turnaukseen itse tekemällään videolla.  Samu LehikoisenEino Bergin ja Samuli Lankisen tekemällä videolla Myräkkä ja Myräkkä junioriksi nimetyt robotit taistelivat vastakkain XSumossa.

Lue lisää: Vuoksenniskan koulun oppilaat palkittiin Innokas2021 -ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksessa

MOK-projekti: Tulevaisuuden elinympäristöt 

Vuoksenniskan yläkoululaisten monialainen opintokokonaisuus Tulevaisuuden elinympäristöt haastaa oppilaita pohtimaan tulevaisuutta. Kurssin johdantotehtävänä oli luoda visio tulevaisuuden elinympäristöstä. Videolla on kooste oppilaiden näkemyksistä.

Saimaa Geopark-valinnaiskurssi 8. - ja 9.luokkalaisille

Geopark_kurssi_kuvaaja_Päivi_Hirvonen.jpg

Vuoksenniskan 9-luokkalaiset Kasperi Kuusisto, Roope Pullinen, Atte Kautonen, Tuomas Tiilikainen, Sofia Jäppinen ja Elina Sainio tutustumassa Saimaa Geopark -valinnaiskurssilla koskikirnuihin ja Vuoksen syntyyn. Oppaana geologi Kaisa-Maria Remes. Kuva: Päivi Hirvonen.

Related topics