Kuva
Jalat ja roskapihfit
Roskia voi kerätä myös roskapihdeillä, joita voi lainata kaupungin teltoilta.

Kaikkien imatralaisten siivoustalkoot 5.5.2023

20.3.2023 08:59
Haasta talkoisiin itsesi, naapurisi, työpaikkasi tai muu yhteisö.

Imatran kaupunki kannustaa kaupunkilaisia keräämään roskia 5.5. Tavoitteena on, että Imatra on roskapussien keruussakin nimensä veroinen, eli Kansallisihme. Kerättyjen roskien määrän voi ilmoittaa laskuriin Ylen Miljoona roskapussia kampanjasivuilla.

– Kaupunki tarjoaa jätesäkit ja roskapihtejä lainaan. Niitä voi noutaa kaupungintalolta kello 8.00 lähtien, Imatran kaupungin telttakatokselta Vuoksenniskan torilta tai GoSaimaan teltalta Imatrankosken siltojen väliltä kello 11 alkaen, kertoo kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen.

Roskia tulee kerätä jätesäkkeihin ja säkit toimittaa suljettuina jätelavoille tai hyötyjätepisteiden yhteydessä oleviin keräyspaikkoihin. Jätepisteisiin voi tuoda ympäristöstä kerättyä jätettä viikonlopun ajan. Maanantaina jäteyhtiö vie säkit pois keräyspisteiltä.

Vakituisten jätepisteiden lisäksi Imatran Kiinteistö ja aluepalvelu Oy tuo ylimääräisiä jätelavoja keskeisille keräyspaikoille, joiden paikat näet alla olevalta kartalta.

Kartta, johon merkitty jätteiden keräyspisteet Vuoksen ympärillä

Kerääjille talkookahvit ja pullat

Talkookahveja on tarjolla perjantaina Imatrankosken siltojen välissä kahvila Hiidenkirnussa ja Vuoksenniskan torikahvilassa kello 12 - 16 välillä.

–  Talkookahvin saa, jos voi todistaa keränneensä vähintään pussillisen roskia. Todisteeksi kelpaa valokuva kerätystä pussista, itse pussi tai erittäin uskottava selitys, kertoo Imatran kaupungin tapahtumatuottaja Mari Haaparanta.

Keruupäivä on myös kaupunkipyöräpäivä

Kaupunkipyöräpäivä aloittaa valtakunnallisen pyöräilyviikon (5. - 14.5.), jossa Imatrakin on mukana.

– Tuomme kaupunkipyöriä kahvituspaikkojen luokse. Kaupunkipyörällä pääsee hakemaan roskaa vähän etäämmältä etutarakalla roskapussi kulkee kätevästi. Tänä kesänä kaupunkipyörillä 30 ensimmäistä minuuttia ovat ilmaisia. Suosittelen kokeilemaan uudistuneita kaupunkipyöriä, kannustaa liikenneinsinööri Aino Vuopio.

Imatran kaupungilla on kampanjalle oma verkkosivu: imatra.fi/miljoonaroskapussia

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, p.020 6171096, mari.haaparantaatimatra.fi.

Kirjoita kommentti

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.