Kuva
Mies roskapihdit kädessä, taideteos taustalla.
Matias Hilden aikoo osallistua Imatran talkoisiin.

Kaikkien imatralaisten siivoustalkoot 5.5.2023

20.3.2023 08:59
Haasta talkoisiin itsesi, naapurisi, työpaikkasi tai muu yhteisö.

Imatran kaupunki kannustaa kaupunkilaisia keräämään roskia 5.5. Tavoitteena on, että Imatra on roskapussien keruussakin nimensä veroinen, eli Kansallisihme. Kerättyjen roskien määrän voi ilmoittaa laskuriin Ylen Miljoona roskapussia kampanjasivuilla.

– Kaupunki tarjoaa jätesäkit ja muutamia roskapihtejä lainaan. Niitä voi noutaa Imatran kaupungin telttakatokselta Vuoksenniskan torilta tai GoSaimaan teltalta Imatrankosken siltojen väliltä kello 11 alkaen, kertoo kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen.

Roskia tulee kerätä jätesäkkeihin ja säkit toimittaa suljettuina jäteastioihin tai hyötyjätepisteiden yhteydessä oleviin keräyspaikkoihin. Jätepisteisiin voi tuoda ympäristöstä kerättyä jätettä viikonlopun ajan. Maanantaina jäteyhtiö vie säkit pois keräyspisteiltä.

Vakituisten jätepisteiden lisäksi Imatran Kiinteistö ja aluepalvelu Oy tuo ylimääräisiä jäteastioita keskeisille keräyspaikoille, joiden paikat näet alla olevalta kartalta.

Alla olevalla kartalla näkyvät Vuoksen varrella olevat keräyspisteet  

Karttakuva paikoista, joihin roskia voi toimittaa.

Kerääjille talkookahvit ja pullat

Talkookahveja on tarjolla perjantaina Imatrankosken siltojen välissä kahvila Hiidenkirnussa ja Vuoksenniskan torikahvilassa kello 12 - 16 välillä.

–  Talkookahvin saa, jos voi todistaa keränneensä vähintään pussillisen roskia. Todisteeksi kelpaa valokuva kerätystä pussista, itse pussi tai erittäin uskottava selitys, kertoo Imatran kaupungin tapahtumatuottaja Mari Haaparanta.

Keruupäivä on myös kaupunkipyöräpäivä

Kaupunkipyöräpäivä aloittaa valtakunnallisen pyöräilyviikon (5. - 14.5.), jossa Imatrakin on mukana.

– Tuomme kaupunkipyöriä kahvituspaikkojen luokse. Kaupunkipyörällä pääsee hakemaan roskaa vähän etäämmältä etutarakalla roskapussi kulkee kätevästi. Kaupunkipyöräpäivänä kaikki alle kuuden tunnin ajot ja muina päivinä 30 ensimmäistä minuuttia ovat ilmaisia. Suosittelen kokeilemaan uudistuneita kaupunkipyöriä, kannustaa liikenneinsinööri Aino Vuopio.

Imatran kaupungilla on kampanjalle oma verkkosivu: imatra.fi/miljoonaroskapussia

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, p.020 6171096, mari.haaparantaatimatra.fi.

Kommentit 2 kpl

Imatran kaupunki
Keskiviikko
19/04/2023
15:32

Pienemmät pussit voi laittaa…

Pienemmät pussit voi laittaa puistoroskiksiin. Jätesäkeistä voi soittaa Imatran kaupungin asiakaspalveluun 020 - 617 2253.  He huolehtivat, että säkit kerätään pois, kunhan kerrotte, mihin olette niitä jättäneet.

Kaupungin asiakaspalvelussa on jaossa jätesäkkejä ja pihtejä lainattavissa.

44
43
Haapsaari Minna
Torstai
13/04/2023
18:32

Hei. Itse en pääse…

Hei.
Itse en pääse osallistumaan 5.5 talkoisiin mutta haluan kerätä roskia muuna aikana. Kysymys kuuluu, mihin roskikseen roskapussit voi viedä? Taloyhtiö ei katso hyvällä, jos alan omaa roskista täyttämään. Saako myös roskapusseja jostain? Pihdit saa ilmeisesti lainaksi kirjastosta.

46
51

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.