Kuva
Jouluruokapöytä.

Joulunajan ruokaturvallisuus

Tiedote
17.12.2024 13:25
Joulunaikaan ruoka on usein tärkeä osa juhlahetkiä. Jääkaapit täyttyvät raaka-aineista ja pöydät notkuvat valmiista ruoista. Elintarvikkeita myös annetaan ja saadaan lahjaksi.

Ohessa lyhyt muistilista joulunajan ruokaturvallisuudesta:

  • Huolehdi hyvästä hygieniasta, katkeamattomasta kylmäketjusta, ruuan oikeasta käsittelystä ja säilytyksestä
  • Aloita ruuankäsittely aina käsienpesulla
  • Muista hygieeniset työtavat ja puhdas keittiö
  • Säilytä kylmässä
  • Kypsennä kinkku ja siipikarja vähintään +75 asteeseen
  • Syö kinkku viikon sisällä
  • Lämmitä vain sen verran kuin jaksat syödä
  • Kuumenna laatikkoruuat yli + 60 asteeseen

Lisäksi on hyvä huomioida, että riskiryhmiin kuuluville henkilöille ei tule tarjoilla sellaisia elintarvikkeita, jotka voivat aiheuttaa listeriatartunnan esimerkiksi graavi- ja kylmäsavukalaa.

Lisävinkkejä ruokaturvallisuudesta löytyy Ruokavirasto.fi

 

Lisätietoja:

ympäristöinsinööri Tiina Päätalo
tiina.paataloatimatra.fi (tiina[dot]paatalo[at]imatra[dot]fi)