Kuva
Jouluinen ruokakattaus

Joulunaikaan ruoka on tärkeä osa juhlahetkiämme

Tiedote
19.12.2022 07:41
Jääkaapit täyttyvät raaka-aineista ja pöydät notkuvat valmiista ruoista.

 Turvallisen ruokailun muistilista jouluna

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta, katkeamattomasta kylmäketjusta, ruuan oikeasta käsittelystä ja säilytyksestä
  • Aloita ruuankäsittely aina käsien pesulla
  • Muista hygieeniset työtavat ja puhdas keittiö
  • Säilytä kylmässä
  • Kypsennä kinkku ja siipikarja vähintään +75 asteeseen
  • Syö kinkku viikon sisällä
  • Lämmitä vain sen verran kuin jaksat syödä
  • Kuumenna laatikkoruuat yli + 60 asteeseen

-Lisäksi on hyvä huomioida, että riskiryhmiin kuuluville henkilöille ei tule tarjoilla sellaisia elintarvikkeita, jotka voivat aiheuttaa listeriatartunnan esimerkiksi graavi- ja kylmäsavukalaa, muistuttaa ympäristöinsinööri Tiina Päätalo ympäristötoimesta.

Muistathan ruokahävikin vähentämisen Joulunakin!

Lisätietoja jouluvinkeistä löytyy Ruokaviraston nettisivustolta.

Lisätietoja: ympäristöinsinööri Tiina Päätalo, tiina.paataloatimatra.fi (tiina[dot]paatalo[at]imatra[dot]fi)