Kaukoluettavat vesimittarit

Vuodesta 2016 Imatralla aloitettiin asentamaan kaukoluettavia vesimittareita. Ensimmäiset vesimittarit vaihdettiin saneerauskohteisiin. Tarkoituksena on saattaa koko Imatran kaupunki kaukoluennan piiriin noin reilun kymmenen vuoden aikana. Tällä hetkellä eli 25.2.2019 mennessä vesimittareita on vaihdettu Imatralle noin 1300 kpl.

Kaukoluettavien vesimittareiden vesilaskut perustuvat todelliseen kulutukseen. Imatran Vesi lukee kaukoluettavat vesimittarit laskutusjaksoittain eli kolmen kuukauden välein etäluennalla. Luennan yhteydessä ei tulla kiinteistöihin sisälle.

Kaukoluettavan vesimittarin lukema ilmoitetaan laskutukseen vain poikkeustapauksissa.

Tällaisia tilanteita on muunmuassa kun kiinteistön omistaja vaihtuu tai kiinteistöön otetaan/vaihtuu vuokralainen. Tällöin asiakkaan tulee ilmoittaa laskutukseen vaihtopäivämäärä ja vesimittarilukema (+ omistajanmuutoksessa siirtoilmoitus täyttetynä tai kauppakirjasta kopio). Tällöin on hyvä ilmoittaa kaikki vesimittarin kahdeksan numeroa eli myös litrat.

Näin tulkitset kaukoluettavaa vesimttaria.

Lisälaitteet

Kaukoluettaviin vesimittareihin on saatavana lisälaitteena kotinäyttö, jonka avulla pystyy seuraamaan vedenkulutusta realiaikaisena. Kotinäyttöä voi tilata meiltä 97 € hintaan (sis.ALV 24%).

Kotinäytön käyttöohje.

Kaukoluettava vesimittari ilmoittaa vuodosta.

Kun vesimittarissa vilkkuu Leak-teksti, ilmottaa tämä että kiinteistössä on valunut vettä yhtäjaksoisesti 23 tuntia. Tämä Leak-teksti häipyy kun kulutus on normalisoitunut.

Related topics