Kuva
Taidemuseon näyttelysali.
Taidemuseoon saapuu ensi syksynä taidetestaajia. Kuva parhaillaan avoinna olevasta Mauri Olavi Keinäsen näyttelystä Abstraktia etsimässä.

Imatran taidemuseo on valittu Taidetestaajat-vierailukohteeksi

27.1.2023 14:38
Valinta tuo taidemuseoon joukon 8.-luokkalaisia, jotka pääsevät tutustumaan taiteeseen ja kulttuuriin osana kouluopetusta.

Imatran taidemuseo on valittu yhdeksi Taidetestaajat-vierailukohteeksi.

Valinnan seurauksena joukko 8.-luokkalaisia koululaisia saapuu ensi syksynä tutustumaan ajankohtaiseen näyttelyyn, johon he saavat mahdollisuuden jättää myös oman jälkensä. Vierailut toteutetaan osana kouluopetusta.

Taidemuseolle valinta Taidetestaus-kohteeksi on hieno mahdollisuus. Taidekasvatus on yksi taidemuseon tehtävistä.

—Vierailemaan tulee nuoria, jotka eivät välttämättä ole käyneet taidemuseossa koskaan aikaisemmin. Saamme näin innostettua nuoria käymään museossa ja ehkäpä joku heistä tulee vaikkapa perheensä kanssa vielä uudestaan, intendentti Sanna Ojanne pohtii.

Taidetestaajat tarjoavat kaikille mahdollisuuden tutustua taiteeseen

Taidetestaajat on kulttuurikasvatusohjelma, jonka kautta kaikilla Suomen 8.-luokkalaisilla on mahdollisuus vierailla jossakin taidelaitoksessa. Ohjelma tarjoaa kouluryhmille pääsyliput ja kuljetukset kohteeseen.

Vierailukohteet on valittu haun kautta. Kriteereiden mukaan taidelaitoksen on tarjottava vierailijoille laadukasta sisältöä sekä jotain ekstraa: ennakkomateriaalia, jonka avulla vierailua voidaan pohjustaa, vierailun aikana oheistoimintaa ja vierailun jälkeen esimerkiksi tehtäviä, joiden avulla koettua voi käsitellä ja syventää.

Taidetestaajat-ohjelmaa rahoittavat Suomen kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Lisätietoja:

Intendentti Sanna Ojanne, sanna.ojanneatimatra.fi, p. 020 617 6702

Taidetestaajien verkkosivu

 

Kirjoita kommentti

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.