Kuva
Imatran jäähalli. Kuvan etualalla katsomon punaisia penkkejä ja kuvan sivulla kaukalo.

Imatran jäähallilla tänä kesänä useita kansainvälisiä urheiluleirejä

Tiedote
28.6.2024 10:56
Jääkiekko- ja taitoluisteluleireillä treenaa yhä enemmän kansainvälisiä huippu-urheilijoita.

Hyvälaatuisesta jäästään tunnettu Imatran jäähalli on suosittu jääkiekko- ja taitoluisteluleirien järjestämispaikka. Ukonniemen urheiluopistomainen ympäristö monipuolisine harjoittelumahdollisuuksineen houkuttelee paikalle niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin urheilijoita.

– Koronan alkamisen jälkeen jäähallilla järjestettävien leirien osallistujajoukko on ollut pitkälti kotimainen. Nyt kansainvälisyys alkaa hiljalleen palata, sanoo urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campista. 

Kesän aikana leireille osallistuu noin 500 urheilijaa, joiden kautta alueelle kertyy noin 2 500 yöpymisvuorokautta. Yhteensä jäähallissa järjestetään kesäkaudella 14 leiriä, mikä on neljä leiriä enemmän kuin viime vuonna.

– Määrän lisääntymistä selittää se, että viime vuonna jäähalli oli kiinni toukokuusta kesäkuun puoliväliin. Käyttöasteeltaan tämä kesä on hyvin samanlainen kuin viime kesä, toteaa Jäppinen.

Jäähallin kesä koostuu eri leirijärjestäjien sekä kotimaisten taitoluistelu- ja jääkiekkoseurojen leireistä

Tämän kesän leiriryhmistä Imatralla viipyy pisimpään kansainvälinen, huipputaitoluistelijoiden Elite U Ice Camps. Leireille osallistuu taitoluistelijoita esimerkiksi Saksasta, Ruotsista, Latviasta, Suomesta ja Belgiasta. Leirit alkoivat juhannusviikolla ja päättyvät 20. heinäkuuta.

– Tämän kesän leirit ovat sujuneet erinomaisesti. Mukana leiriviikoilla on yhteensä 140 luistelijaa. Luistelijoiden ikähaitari on 7–22 vuotta, kertoo SM Skating Schoolin perustaja, Lappeenrannan Taitoluistelijoiden päävalmentaja Marina Shirshova.

Taitoluistelijoita rivissä Imatran jäähallissa.
Elite U Ice Camps -leiriviikoille osallistuu yhteensä 140 luistelijaa. Kuva: Marina Shirshova.

Taitoluistelijat rakentavat leireillä tulevia kilpailuohjelmiaan.

– Imatralla on hieno jäähalli, jossa on iso kenttä. Kilpailuohjelmia rakentaessa on tärkeää, että ollaan heti oikeankokoisella kentällä. Lisäksi jäähallilla on hyvin tilaa myös oheisharjoittelulle. Täällä kaikki on lähellä, ja koko paikka on luonnonhelmassa, iloitsee Shirshova.

Imatralle kokoontuu heinäkuun alussa leireilemään myös jääkiekkomaalivahteja. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Goalie Doctors -maalivahtileiri kerää Imatralle 29 maalivahtia, joista osa saapuu ulkomailta. Leiripäällikkönä toimii maalivahtivalmentaja Tomas Duba.  

Lisätietoja:

urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen, Imatra Base Camp Oy, jaakko.jappinenatimatra.fi (jaakko[dot]jappinen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 7008

 

 

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.