Ilmastoviisaat-näyttely

Ilmastoviisaat-näyttelyssä esillä on paljon ilmaston lämpenemiseen liittyvää tietoa sekä vinkkejä siihen, mitä jokainen meistä voi arjessaan tehdä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Imatran tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on kova ja sen saavuttaminen vaatii toimenpiteitä jokaisella kaupungin toiminta-alueella.

–Paljon on jo tehty. Esimerkiksi Imatran kaukolämmöstä 98 prosenttia on uusiutuvaa energiaa, näyttelyn koonnut Ilmastoviisaat-hankkeen hankevetäjä Eetu Ahlberg kertoo.

Ilmastonmuutoksen torjuminen on kuitenkin kaikkien asia. Jokainen voi tehdä jotain, ja pienilläkin asioilla on merkitystä.

–Yksi helpoimmista keinoista on ruokahävikin vähentäminen, ja siinä auttaa esimerkiksi ruokalistojen suunnittelu ennakkoon. Myös lihansyönnin vähentäminen on tehokas keino – kokonaan lihansyöntiä ei tarvitse lopettaa, Ahlberg muistuttaa.

Tekojen lisäksi näyttelystä saa kattavasti tietoa ilmastonlämpenemisestä ja sen vaikutuksista maapalloon.

Näyttelyn yhteydessä mahdollisuus keskustella ja kysellä

Ahlberg sekä maaseudun ilmastotekoja kokoavan Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeen hankevetäjä Anna-Maija Wikström ovat paikalla pääkirjaston aulassa keskiviikkona 7.10. klo 12–14 sekä keskiviikkona 21.10. klo 12–14.

He toivottavat kaupunkilaiset tervetulleeksi keskustelemaan ilmastonmuutoksesta ja Imatran ilmastotoimista.

–Usein esiin nousee esimerkiksi kysymys siitä, mitä pieni imatralainen voi tehdä kun suurimmat saastuttajat löytyvät aivan muualla. Esimerkiksi tämä on mielenkiintoinen keskustelunaihe, Ahlberg vinkkaa.

Näyttely avautuu 1.10. ja on avoinna lokakuun ajan. 5.10. alkavalla viikolla vietetään valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Energiatehokkuus on myös yksi teema, josta näyttelyssä jaetaan tietoa.

Näyttelyn järjestää Ilmastoviisaat-hanke yhdessä Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeen kanssa.

Näyttelyn ilmastotaulut ovat nähtävissä alla olevana liitteenä ja animaatiovideo "Arjen ilmasteot" on nähtävissä myös Imatran kaupungin Youtube-sivulla: Arjen ilmastoteot - YouTube 

 

Lisätietoja:

Hankevetäjä Eetu Ahlberg, 020 617 4665, eetu.ahlberg@imatra.fi

Liitteet

Related topics