Kuva
Jäteastiat

Auto- ja kuljetusalan lakko aiheuttaa katkoksia Etelä-Karjalan kotitalouksien jätehuoltoon

15.2.2023 12:29
Etelä-Karjalan Jätehuolto tiedottaa, että poikkeustilanteessa pyritään turvaamaan kriittisten kohteiden jätehuolto.

Terveyden ja ympäristön kannalta kaikkein kriittisimpiä kohteita ovat esimerkiksi terveydenhuoltopalvelut, palvelutalot, koulut, päiväkodit ja laitoskeittiöt.

Asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksia tehdään vain resurssien salliessa kuntien keskusta-alueilla, ja lakon aikana tyhjennetään pääsääntöisesti ainoastaan kuiva- ja biojäteastioita.  

Asukkaat voivat tarvittaessa toimittaa normaalia asumisessa syntyvää kuiva- ja biojätettä miehitetyille Hyödyksi-asemille niiden aukioloaikoina

Imatralla Hyödyksi-asema on Harakassa osoitteessa Harakankuja 1 (portti 1), 55400 Imatra.

Vastaanotto on veloituksetonta poikkeustilanteesta kärsiville kiinteistönhaltijoille (1-2 säkkiä / kotitalous / vientikerta). Ekopisteiden ja haja-asustusalueen aluekeräyspisteiden tyhjennyksiä tehdään mahdollisuuksien mukaan, joten näitä keräyspalveluita voi hyödyntää, jos keräysastioissa on tilaa.

Esimerkiksi lasi-, metalli- ja kartonkijätettä voi myös varastoida kotona tavallista pitempään ilman että niistä aiheutuu esimerkiksi terveyshaittaa. Omakotiasukkaat voivat myös hyödyntää olemassa olevia kompostoreja biojätteiden käsittelyyn mahdollisuuksien mukaan.

Lakko koskee suurinta osaa maakunnan alueella toimivien jätteenkuljetusurakoitsijoiden kuljettajia

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi emme pysty tällä hetkellä kertomaan asuinkiinteistöjen osalta seuraavien tyhjennysten ajankohtia. Jäteastioiden tyhjennyksissä pyritään palaamaan normaaliin rytmiin lakon loppuessa, mutta jätekertymien vuoksi tilanteella voi olla vaikutusta useiden viikkojen ajan.

Asukkailta toivotaan kärsivällisyyttä tilanteeseen. Etelä-Karjalan alueen  jätteenkuljetuksien toimivuutta on kuluvalla viikolla vaikeuttanut jo Jätehuolto Laineen konkurssi, normaalista jätteenkuljetuskalustosta on jo ennen lakkoa ollut merkittävä osa pois käytöstä konkurssin seurauksena.

Hyödyksi-asemat

Lisätietoja:

Asiakaspalvelu- ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen, Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy, p. 010 841 1807, mari.ilvonenatekjh.fi

Tiedote Etelä-Karjalan jätehuolto Oy:n verkkosivuilla

Kirjoita kommentti

Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.