Korvausvaatimus Imatran kaupungille voidaan tehdä, mikäli vahinko on sattunut kaupungin hallinnoimalla alueella ja on syytä olettaa kaupungin olevan osallinen vahinkoon, esimerkiksi merkittävällä kunnossapidon laiminlyönnillä.
Imatran kaupungilla ei ole korvausvastuutta, jos vahinko tapahtui toisen tontin kohdalla olevalla jalkakäytävällä tai liittymällä. Liikenneväylien kunnossapitovastuu jakaantuu kaupungin ja tonttien haltijoiden kesken. Kiinteistön haltijalle kuuluu tontin viereisen jalkakäytävän ja oman tonttiliittymän talvikunnossapito.
Liite: Kunnossapitovastuut (kuva)
Kaupunkialueella on lisäksi valtion omistamia yleisiä teitä, joista vastaa alueellinen ELY-keskus (Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus).
Esinevahinkoon liittyvissä vahingoissa korvausta haetaan omasta vakuutusyhtiöstä. Työssä tai työmatkalla sattuneesta vahingosta korvausta haetaan työnantajan tapaturmavakuutuksesta.
Vahingonkorvaushakemus
Korvausvaatimus tehdään kirjallisena. Hakemuksen sujuvan käsittelyn mahdollistamiseksi hakemus tulee täyttää huolellisesti.
Vahingonkorvaushakemus tulee jättää käsiteltäväksi mahdollisimman pian vahinkotapahtuman jälkeen. Jos hakemusta jättäessä ei kaikkia tarvittavia liitteitä ole saatavilla, voi niitä toimittaa lisätietoina käsittelyn aikana. Kaikki tarvittavat liitteet tulee olla kuitenkin toimitettuna ennen varsinaista päätöksentekoa (esim. maksukuitit).
Lomake on mahdollista täyttää ja lähettää sähköisesti.
Voit myös tulostaa ja täyttää lomakkeen kynällä. Vahingonkorvaushakemus lähetetään Imatran kaupungin kirjaamoon osoitteeseen Virastokatu 2, 55100 Imatra tai sähköpostilla kirjaamoimatra.fi (kirjaamo[at]imatra[dot]fi).
PDF-tiedosto: Vahingonkorvaushakemus (lomake)
Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika on noin 4-6 kuukautta. Yksittäistapauksissa käsittelyaika voi kuitenkin vaihdella. Kun korvausvaatimus on käsitelty, hakija saa päätöksestä tiedon kirjallisesti.
Vahingonkorvaushakemuksen tulee sisältää
- Hakijan etunimi, sukunimi ja yhteystiedot (myös pankkitili)
- Mitä ja milloin tapahtui
- Missä tapahtui, karttaesitys tapahtumapaikasta
- Vaatimus (aiheutuneet kulut, tilapäinen haitta tms.)
- Alkuperäiset maksetut laskut
- Korvausvastuun syy (esim. kadun huono kunto)
- Mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot, valokuvat ja muu korvausvaatimukseen liittyvä aineisto
Hakijalta voidaan lisäksi pyytää täydentäviä tietoja vahingosta.