Vuoksen rannan tontit

Tontit sijaitsevat alueilla Sienimäenranta I ja II

Sienimäenranta I -alueen talot sijoittuvat länsi-lounaaseen laskevalle Sienimäen kartanon vanhalle rantapellolle. Asuinalueen maisemaan liittyvät Sienimäen kartano, Ortodoksikirkko, Vedenpyhityspuisto, Neitsytniemen kartano ja kaunis omenapuutarha, sekä vastarannalla historiallinen teollisuustyöväen asuntomuseo, Tainionkosken kirkko. Kaiken kruunaa sinisenä kimaltava Vuoksi, joka virtaa alueen vieressä.

Alueen suunnittelussa on huomioitu pihojen suojaisuus ja näkymät vuokselle. Rantapenger on maisemoitu avaten Vuoksinäkymiä ja rannan suuntaisesti kulkee upea rantaraitti. Sienimäenranta I -alueelle on kehitetty tyyppitalosovellutus. Tyyppitalototeutus luo alueelle yhtenäisen ja omaleimaisen ilmeen. Julkisivut ovat vaihtelevasti puu ja kiviainespintaisia.

Sienimäenranta II -alueen yleisilme hakee vaikutteensa rintamamiestaloista ja toisaalta Sienimäki I -alueen modernista rakennuskannasta.

Sienimäenranta II:n alueella, Omenatarha-nimisen kadun varrella on muutama vapaa erillispientalotontti aina elävillä Vuoksinäkymillä ja kadun eteläpäässä aukeaa Omenapuisto. Tonteille saa rakentaa pääväriltään valkoisen, kaksikerroksisen asuinrakennuksen, jonka julkisivumateriaalina on puu ja/tai rappaus. Tonteille suositellaan istutettavaksi kukkiva pienpuu. Rakentamisohjeen mukaan tonteille saa rakentaa myös autotallin tai -katoksen ja lämpimän yksikerroksisen piharakennuksen. Tontit rajautuvat kaupungin omistamaan puistokaistaleeseen, jolla kulkee viihtyisä rantaraitti. Uiminen on mahdollista tonttien kohdalla, virtaus on osassa aluetta Vuoksen päävirran vastainen (ns. akanvirta), virallista uimarantaa alueella ei kuitenkaan ole.  

Erillispientalotontit sijoittuvat Omenatarha-kadun Vuoksen puolelle, kun taas Vuoksenniskantien puolella on kolme rivitalotonttia. Isoimmat rivitalotontit on kaavoitettu 6 asuntoa varten ja pienin 3 asuntoa varten. Pienin rivitalotontti soveltuukin myös kolmen perheen yhteisrakennushankkeeksi. Rivitalojen harkittu sijoittelu mahdollistaa Vuoksinäkymiä omakotitalojen välistä.  Rivitalojen värimaailmavaatimukset vastaavat erillispientalotonttien vaatimuksia (pääväri valkoinen, tehostevärinä ruskea tai harmaa). Rivitaloihinkin voi rakentaa lasitettuja terasseja, viherhuoneita ja verantoja.

Vuoksen rannan tontit kartalla