Puistot ja leikkipaikat

Puistot

Imatra on vihreä kaupunki. Imatralla on runsaasti erityyppisiä viheralueita; puistoja, aukioita, katuviheralueita sekä luonnontilaisia puistometsiä. Puistot ovat pääosin rakennettu keskusta-alueiden tuntumaan ja sijaitsevat Vuoksen läheisyydessä. Kaupunginosia yhdistävät pitkät tie- ja katuosuudet, joiden ympäristö on pääosin rakennettua viherympäristöä. Kävelykatu, Inkerinaukio, Koskipuisto ja Vuoksenniskan pieni vesiallaspuisto ovat suosittuja oleskelupaikkoja. Vuoksen lenkkiä kierrettäessä maisemat vaihtuvat kaupunkiympäristöstä maalaismaisemiin.

Puistot tarinakartalla

Leikkipaikat

Kaupungin ylläpitämiä leikkipaikkoja on 35 kpl eri puolilla kaupunkia.

Leikkikenttien varustelu vaihtelee, mutta keinut, penkki ja roska-astia kuuluvat vakiovarusteisiin. Useimmilla leikkipaikoilla on myös liukumäki, kiipeilyteline ja erilaisia jousikeinuja. Leikkipaikoilla on tunnistetaulu, josta löytyy leikkipaikan osoite sekä yhteystiedot kaupungille sekä hätänumero.

Leikkipaikkojen ylläpitoa tehdään säännöllisesti viikoittain kesäaikaan. Toivomme, että leikkipaikkojen käyttäjät ilmoittavat mahdollisista puutteista tai rikkoontuneista välineistä kaupungin asiakaspalveluun, jonka numero löytyy tunnistetaulusta.

Leikkipaikoilla on tupakointi ja koirien ulkoilutus kielletty.

Alla olevan linkin takaa löytyvät leikkipaikat tarinakartalla. Voit katsoa leikkipaikkojen sijainnin ja pienen infon niistä.
Leikkipaikat tarinakartalla.