

Mikäli sähkökatko tai verkkoliikenneyhteyksien kaatuminen estää kaupungin suoran tiedonvälityksen, kannattaa kuunnella YLE Lappeenrannan lähetyksiä. Yle toimii tuolloin viranomaisyhteistyössä tiedonvälittäjänä. Tätä varten kotona kannattaa olla aina saatavilla paristoilla toimiva radio. Myös autoradion välityksellä voi kuunnella paikallisia tilanneohjeita. Lisäksi tietoa jaetaan valmiuskeskuksista (ks. seuraava kohta), joita kriiseissä voidaan perustaa.
Jos sähkökatko tai lämmönjakelun keskeytyminen on pitkäkestoista, kaupunki perustaa yhdessä muiden viranomaisten kanssa valmiuskeskuksen urheilutalolle (Kotipolku 2).
Siellä on tarjolla välitöntä apua ja neuvontaa.
Tarvittaessa kaupunki voi ottaa myös kaikki kolme koulukeskusta käyttöön valmiuskeskuksina.
Väestönsuojat sijaitsevat isoimmissa Imatran kaupungin omistamissa kiinteistöissä ( esimerkiksi oppilaitokset) sekä isommat yleiset suojat Imatrankoskella (keskusta), Tuulikalliossa (kalliosuoja) ja Vuoksenniskalla torin tuntumassa. Väestönsuojia on myös useimmissa 1950-luvun lopun jälkeen rakennetuissa kerrostaloissa niiden asukkaita varten.
Kriisin uhatessa väestönsuojista julkistetaan tarkemmat tiedot näillä verkkosivuilla.
Lain mukaan suoja tulee voida ottaa käyttöön 72 tunnin sisään viranomaisten käskystä. Esimerkiksi kerrostaloissa tuleekin huolehtia, että suojat on saatava tyhejnnettyä nopeasti, mikäli niitä on käytetty varastoina.
Lue lisää väestönsuojien käytöstä:
Varautuminen ja vaestonsuojelu - pelastustoimi (Mitä saan ottaa mukaan väestönsuojaan?)