Olet täällä

6.12.2017 - 12:22

Suomi 100 -juhlinta jatkuu Imatralla

ilotulitus.jpg
Luvassa hernerokkajakelu, kahvitusta, perinteinen juhla, ilotulitus ja kuohuva koski.

Juhlinta jatkuu varsinaisena tänään juhlapäivänä 6.12. Imatralla.

Kulttuuritalo Virran ympäristössä alkoi ulko-ohjelma kello 12.00. Tarjolla on 500 ilmaista annosta hernerokkaa Jääkäri Bikers`n soppatykistä ja jälkiruuaksi voi ostaa Rajasotilaskotiyhdistykseltä Sotkun herkkuja. Ulkona esittäytyvät Kaakkois-Suomen Rajavartiosto, Raja- ja merivartiokoulu sekä Immolan erikoisrajajääkärikomppania.  Lisäksi tanssitaan Suomi 100 – tanssi Tanssistudio Jamin tahdittamana ja ihaillaan Suomi 100 graffiteja.

Itsenäisyyspäivän juhlakahvit tarjoillaan Kulttuuritalo Virran kahvilassa kello 14 ja varsinainen itsenäisyyspäivän juhla alkaa Karelia-salissa kello 15. Juhla noudattelee perinteistä kaavaa, juhlapuheen pitää kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen, musiikista vastaavat Imatran soittokunnat yhdessä, Karjalan harmonikkaorkesteri ja Imatran Immet. Lisäksi kuullaan Pekka Rädyn lausuntaesitys ja nähdään Impien ja Tanssistudio Jamin yhteisesitys. Juhla loppuu Veeti Tikkasen esittämään Finlandia-hymniin ja yhteislauluna laulettavaan Maamme-lauluun.

Ilotulitus Virran puistossa

Juhlan loputtua on ilotulitus Suomi 100 hengessä Kulttuuritalo Virran puistossa noin kello 16.30. Ilotulitus on juonellinen ja se on syytä nähdä ja kuulla alusta alkaen. 

- Imatrallakin haluttiin tuoda ilotulitus osaksi Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlintaa. Näin juhlavuosi saa arvoisensa värikkään lopun, kommentoi Sari Saarinen Kulttuuritalo Virrasta.

Imatrankoski kuohuu vielä 6.12 kello 17.00 Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi.  

 

Lisätietoja: Tapahtuma-asiantuntija Sari Saarinen, p. 020 617 2213.

 

Uusimmat