Olet täällä

16.5.2017 - 10:16

Saimaan rantojen venevajoja kunnostetaan - omistajia tavoitellaan

venekopit
Imatran kaupunki tulee uusimaan kaikkien kaupungissa Saimaanrannalla sijaitsevien venekoppien vuokrasopimukset

Yleistä venekopeista

Imatralla Saimaan rannoilla sijaitsee reilut 200 venekoppia. Kaupunki hallinnoi sekä omilla että Tornator Oy:n mailla sijaitsevien vene­koppien vuokrausta ja on luonut venekoppirekisterin helpottamaan vene­koppien hallinnointia. Venekopit on tarkoitettu vain veneiden säilyttämistä varten. Kaikkien venekoppien vuokrasopimukset tullaan uusimaan, jotta sopimukset saadaan yhdenmukaistettua vastaamaan voimassa olevia säädöksiä. Uudet sopimukset lähetetään postitse allekirjoitettavaksi kesän–syksyn 2017 aikana. Venekopin vuokra­sopimusta ei uusita, mikäli vuokralaisella on maksamattomia venekoppi­vuokria.

Saimaan rannoilla olevien muutamien airokoppien ja veneiden avopaikkojen (ns. telapaikat) vuokrasopimukset tullaan irtisanomaan, jolloin vuokralaisten tulee poistaa veneensä ja rakennelmansa alueelta. Kaupunki ei salli jatkossa yksittäisten veneiden tai muiden rakennelmien kuin venekoppien pitoa venekoppi­rannoilla.

Kaupunki tulee tänä kesänä siistimään Saimaan rantoja parempaan kuntoon purkamalla huonokuntoisia, vuokraamattomia koppeja ja sijoittamalla tiettyihin paikkoihin keräyspisteitä, joihin alueen koppien omistajat voivat tuoda venekopeista syntynyttä purkujätettä, minkä kaupunki sitten toimittaa edelleen hävitettäväksi. Siistimistyöstä ja keräyspisteistä tulemme ilmoitta­maan kaupungin nettisivuilla ja Uutis-Vuoksessa.

Imatran kaupunki lähettää tällä viikolla (viikko 20) venekoppien omistajille kirjeen, jossa on kyselylomake ja ohjeet vuokrasopimusten uusimisesta. Liitteet ohessa.

Lisätietoja asiasta:
Eija Heikkinen
eija.heikkinen@imatra.fi
p. 020 617 4449

Uusimmat