Olet täällä

11.10.2017 - 11:26

Imatra-valssista musiikkivideo

Imatra valssin nuottien kansilehti
Imatran kaupunki julkaisee K.Tidemannin 1800-luvun lopulla säveltämän Imatra-valssin musiikkivideon. Videolla Pietarissa vuonna 1892 julkaistu valssi näytellään Imatran Kruununpuiston ympäristössä ja Valtionhotellilla.

Videolla näyttelevät tanssija Raisa Kekarainen ja Teatteri-Imatran näyttelijä Kari Kinnari. Imatra-valssin soittaa Virta-opiston pianonsoiton opettaja Anna-Leena Matero-Karppinen. Videon tuotti Imatran kaupungille Sesam Productions ja Juha Pietiläinen

Imatra-valssin on säveltänyt K.Tideman. Valssi opus 5, eli säveltäjän järjestyksessään viides teos, on omistettu naispuoliselle henkilölle Aleksandra Mihailovits Larinovalle.  

Nuotti on tyypillinen 1900-luvun vaihteen ns. operettityylinen valssi, jossa on mahtipontinen alkusoitto, kolme valssia ja coda eli loppusoitto.

Valssin elinkaaresta ei ole tietoa, mutta melkoisella varmuudella se ei ole koskaan edes käynyt Imatralla, saatikka että sitä olisi täällä esitetty.

Nuotin hinta on ollut 75 kopeekkaa, joka siihen aikaan oli paljon nuotista.  Kansilehdellä on seuraavia tietoja: St.Petersburg Musiikkikauppa "Pohjola Lyyra" ja alla osoite Tekijänoikeus (copyright) S.P.B. (St.Petersburg) 21. Elokuu 1892 Nuottipaino G. Schmidt.

Vanhat nuotit löysi Imatralla asuva Vjatsheslav Polischenko, jonka harrastuksena on tutkia venäläisistä arkistoista Imatraan liittyviä asioita. Pietari-Imatra 130 v. pyöräilytapahtuman valmistelun yhteydessä kopio nuoteista lahjoitettiin kaupunginjohtaja Pertti Lintuselle.

Lisätiedot: 

Uusimmat