Kuva
Joose Keskitalo, Mikko Juvonen, Piia Kaskinen, Leena Lehtolainen.

Ajankohtaista kirjaston tapahtumista

5.1.2023 12:22
Kirjaston kevät 2023 sisältää ainakin musiikkia ja kirjailijavieraita.

Se on taas uusi vuosi, mutta kujeet ovat vanhat: Imatran kirjaston tapahtumakalenteri näyttää jälleen ihmeen täydeltä. Järjestämme pääkirjastossa /Kulttuuritalo Virrassa alkuvuodesta muun muassa Joose Keskitalon ja Mikko Juvosen konsertin, Minun kuntani -demokratiahankkeen ensimmäisen keskustelutilaisuuden sekä Piia Kaskisen, Leena Lehtolaisen, Ville Ropposen ja Liisa Lauerman kirjailijavierailut. Toistuvista tapahtumista jatkavat ainakin filosofiakahvila Virtapiiri, shakkikerho ja lukupiiri. Uutuutena kokeilemme aikuisten sarjakuvailtoja, joissa piirtämisestä innostuneet voivat tavata toisiaan ja piirtää porukassa.

Kuten jo aiemmassa blogissani kirjoitin, kirjasto toimii mieluiten tapahtumien järjestämisessä tahona, joka tarjoaa tilan, viestinnän ja tarvittavan tekniikan. Itse tapahtumien suunnittelun ja muun toteuttamisen jättäisimme mieluusti muille toimijoille: kuntalaisille, järjestöille, yhdistyksille, kolmannelle sektorille. Tällainen yhteistyö toimii meillä tällä hetkellä muun muassa Kriittisen korkeakoulun, Imatran postimerkki- ja keräilykerhon, Etelä-Karjalan Marttojen, Imatran seudun sukututkijoiden ja shakkikerhon kanssa.

Vaatimuksemme tapahtuman järjestämiselle ovat, että ne ovat hyvän tavan mukaisia, kaikille avoimia ja maksuttomia. Yksityisiin ja maksullisiin tilaisuuksiin kaupungilla on tarjota muita tiloja. Siitä, mikä on hyvän tavan mukaista, saa osviittaa Oulun kaupunginkirjaston julkaisemasta ”turvallisemman tilan periaatteet” -ohjeistuksesta: kirjaston tapahtumien tulee edistää ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, tapahtumat ovat päihteettömiä, niissä ei hyväksytä häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista kohtelua.

Edellä mainittu on hyvä pitää mielessä muutenkin kirjastossa asioidessa. Viime aikoina on Imatrankin kirjastoissa ollut ikäviä ja kaikkien periaatteidemme vastaisia välikohtauksia, jollaisia emme haluaisi nähdä. Kirjaston käyttäjä on kirjastokortin vastaanottaessaan sitoutunut kirjaston käyttösääntöihin, ja ikävimmässä tilanteessa hän voi menettää kirjastonkäyttöoikeuden. Mahdollisista, myös asiakkaasta itsestään johtumattomista, ongelma- tai virhetilanteista voi keskustella ja neuvotella hyvässä hengessä: pidetään kirjasto rauhallisena ja turvallisena paikkana ilman ärhentelyä ja turhanpäiväistä vänkäämistä.
Kaksi edellistä vuotta ovat olleet kovia, helppo ei tule tämäkään olemaan. Ystävyydellä, toisten huomioon ottamisella ja yhteistyöllä selviämme siitäkin.

mika.kahkonenatimatra.fi
Puh: 020 617 6602