Kuva
Dragonboat-melonta.
Dragonboat-melonta.

Dragonboat-melonta Varpasaaressa sunnuntaina 7.7.

Tiedote
2.7.2019 15:31
Joukkueista otetaan mittaa Lohikäärmevenekisassa.

Sunnuntaina 7.7. Imatralla järjestetään jälleen leikkimielinen lohikäärmevenetapahtuma. Varsinainen melontakilpailu alkaa kello 12 Varpasaaren lahdella.

Dragonboat-melontaan osallistuu yhteensä 4-5 joukkuetta, joissa kussakin on 12-20 jäsentä. Tapahtuma järjestetään kutsukilpailuna ja se toteutetaan osana Etelä-Karjalan liiton Aasia-hanketta. Mukana järjestelyissä ovat Imatran ja Lappeenrannan kaupungit.

Melontajoukkue valitsee keskuudestaan melonnan rytmistä vastaavan rummuttajan ja veneen ohjaamisesta huolehtivan perämiehen. Loppujoukkue toimii melojina pitäen yllä veneen vauhtia. Joukkueen jäsenet varustetaan meloilla ja pelastusliiveillä. Melontamatka on kokonaisuudessaan 260 metriä.

Joukkueiden toivotaan pukeutuvan värikkäästi ja hauskasti. Ennen iltapäivän lähtöä joukkueella on mahdollisuus tutustua lajiin ja harjoitella melontaa aamutuntien aikana kello 9-11:30 välillä. Harjoitteluaikataulut on jaettu ilmoittautuneille joukkueille. Varsinainen kilpailu käydään iltapäivän aikana alkaen kello 12. Tapahtuma toteutetaan kahden lohikäärmevenejoukkueen erissä.

Osallistuminen melontaan on maksutonta. Joukkueet huolehtivat kuitenkin oman joukkueen jäsenten matka-, ruokailu- ja pukeutumiskustannuksista itse.

Myös kannustajat ovat tärkeä osa tapahtumaa – joukkue voi rekrytoida rannoille omat huutojoukkonsa kannustamaan omaa suosikkiaan. Kisa tarjoaa kannustajille mahdollisuuden värikkääseen ja erilaiseen sunnuntaipäivän viettoon erikoista liikuntatapahtumaa seuraten. Joukkueita tsempatessa voi samalla nauttia vaikkapa perhepiknikistä lahden rannoilla. Melonnan lisäksi paikan päällä on tarjolla muutakin aasialaispainotteista kulttuuria. Myös Vuoksen kalastuspuiston ravintola on avoinna.

Tervetuloa Varpasaareen seuraamaan, kuinka taipuu tiimihenki ja tekniikka – rummuttajan rytmissä sekä perämiehen komennossa.

 

Lisätiedot:

Tea Laitimo, p.0400 156 677, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)